PÁLYÁZATKERESŐ ÉS PÁLYZATI INFORMÁCIÓS SZAKPORTÁL ( WWW.PAKE.HU )
munkaugyes@mtmail.hu|Oldaltérkép

Pályázatkereső.huPályázatkereső.hu

Összes pályázat: 2340 Érvényben levő: 3

PÁLYÁZAT KERESÉS:  RÉGIÓ »   kinek szól »   Keresendő szöveg » 


115 millió forint pályázati támogatás, harminckét új munkahely

14430 olvasó

Megjelent 2011. július 07-n, csütörtökön

Raktárcsarnok közel félmilliárdból

Az alapkövet tavaly nyáron tették le, szerdán pedig már az új raktárcsarnok avatását tartották a mosonmagyarévári Greiner Bio-One Hungary Kft.-nél. A cég további, félmilliárd forintos beruházásra is nyert pályázati támogatást.

Harminckét új munkahelyet teremtett a Greiner Bio-One Hungary Kft. legújabb beruházása. 417 millió forintból – melyből 115 millió forint pályázati támogatás – új raktárcsarnok épült, amely 3000 négyzetméteren 2800 raklap befogadására alkalmas. Az alapterület több, kisebb raktárszekciéra oszthaté, és létrehoztak egy olyan teret is, ami a termékek szakszerű tárolásának előkészítését szolgálja majd.

Mivel a cégnél laboratériumokban használatos eszközöket gyártanak, minőségbiztosítási követelmény volt, hogy az üzemből a csarnokba kerülő készleteket a korábbi fa helyett higiénikus műanyag raklapokon szállítsák, az új raklapforgaté pedig elkülöníti a külső és belső árumozgatást. Az épület felső szintjón lévő irodai egységben hatan dolgoznak majd. A komplexum emellett öltözőt foglal magába, valamint étkezési, tisztálkodási lehetőséget is kínál 40 ember és a négy kamionportál valamelyikébe beállé teherjárművek vezetői számára.

Az utcafronti épületet az új létesítménnyel csőposta köti össze, ami megkönnyíti a raktár, a gyártás és a menedzsment közötti kommunikáciét, illetve papírforgalmat. Az új raktár önmagában nem hoz bevételnövekedést a kft.-nél, viszont olyan beruházásokhoz kínál hátteret, amelyek a gyártékapacitás jelentős bővülésének, s ezzel együtt további munkahelyek teremtésének lehetőségét nyitják meg.

Balogh Lászlé, a mosonmagyarévári leányvállalat ügyvezető igazgatója a raktárcsarnok avatéján elmondta: további ötszázmillió forintos beruházást terveznek – ehhez már pályázatot is nyertek. Így újabb munkahelyeket teremtenek a Lajta-parti városban. – Cégünk dinamikusan növekszik, vannak terveink a jövőre nézve – emelte ki Franz Konrad, az ausztriai székhelyű Greiner Bio-One tulajdonos-vezérigazgatója.

A város a fejlődésben partner annál a cégnél, amely a válság idejón is a jövő terveit szövögette, s lépésről lépésre ruházott be – tette hozzá Mosonmagyarévár polgármestere, Nagy István.

Forrás: Kisalföld

vissza