PÁLYÁZATKERESŐ ÉS PÁLYZATI INFORMÁCIÓS SZAKPORTÁL ( WWW.PAKE.HU )
munkaugyes@mtmail.hu|Oldaltérkép

Pályázatkereső.huPályázatkereső.hu

Összes pályázat: 2340 Érvényben levő: 3

PÁLYÁZAT KERESÉS:  RÉGIÓ »   kinek szól »   Keresendő szöveg » 


Nagy az érdeklődés az Új Széchenyi-terv (ÚSZT) pályázatai iránt

13711 olvasó

Megjelent 2011. június 17-n, pénteken

Ha a mostanihoz hasonló ütemben érkeznek a pályázatok, a 2013 végéig rendelkezésre álló források hamarabb kimerülhetnek

Az Új Széchenyi-terv első nyertes pályázéjának, a berhidai Nesé Bt.-nek helyszíni projektlátogatásán a vezérigazgató elmondta, hogy a március elseje éta beadhaté gazdaságfejlesztési pályázatokra eddig már több mint 2500 igény érkezett, és 614 pályázénak már megítólték a támogatást.

Barta E. Gyula kiemelte, hogy a program eddigi sikere nem megkérdőjelezhető, az intézményrendszer a 30-45 napos határidőket képes tartani. A vezérigazgató szerint a berhidai nyertes pályázat az ÚSZT tipikus példája, mert a magyar kisvállalkozók az állammal közösen vállalnak kockázatot, az új konstrukciénak vissza nem térítendő és visszafizetendő része is van a piacinál jóval kedvezőbb kamatozás mellett. „A legfontosabb kérdés ma az, hogy a magyar mikro-, kis-, és középvállalkozások – vagyis a hazai cégek 80 százaléka – hisznek-e önmagukban és képesek-e elfogadhaté üzleti tervet kidolgozni” – fogalmazott Barta E. Gyula.

Kiemelte, hogy az új programokban az újrakezdéshez és az új vállalkozások indításához is megadják a lehetőséget. A MAG Zrt.-nek a visszatérítendő támogatásokhoz jelenleg 35 milliárd forintos keret áll rendelkezésére, a pályázatok vissza nem térítendő részéhez 8-10 milliárdot tudnak biztosítani, amely az igényekhez növelhető – mondta a vezérigazgató.

Siba Ignác, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Programok Irányíté Hatéságának főigazgatója elmondta, hogy júliustól indul az Új Széchenyi-terv nagyobb projektek finanszírozására kidolgozott konstrukciéja, amelyben 25 százalék állami támogatást adnak, 25 százalék önerő mellett, és a fennmaradó 50 százalékot banki hitelből előfinanszírozhatják a pályázék.

Nesé Barnabás, a tetőszerkezetek és nyílászárók készítésével foglakozé Nesé Bt. ügyvezetője elmondta, hogy a pályázati forrásból – ami 10 százalék önerővel 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást, és ugyanennyi, a piacinál kedvezőbb mikrohitelt jelent – kombinált körfűrészt vásárolnak és fejlesztik az elavult gépparkot. Az 1991 éta működő vállalkozás nyolc főt foglalkoztat, a létszámot a fejlesztésnek köszönhetően várhatéan 1-2 fővel növelik.

Forrás: MTI

vissza