PÁLYÁZATKERESŐ ÉS PÁLYZATI INFORMÁCIÓS SZAKPORTÁL ( WWW.PAKE.HU )
munkaugyes@mtmail.hu|Oldaltérkép

Pályázatkereső.huPályázatkereső.hu

Összes pályázat: 2340 Érvényben levő: 5

PÁLYÁZAT KERESÉS:  RÉGIÓ »   kinek szól »   Keresendő szöveg » 


Foglalkoztatást segítõ rehabilitációs pályázatok

5196 olvasó

Megjelent 2005. július 18-n, hétfőn

A nyertes pályázók hétmillió forintot nyerhetnek, ha gyakorlatba ültethetõ javaslatot tesznek a rehabilitációs foglalkoztatási lehetõségek bõvítésére.

Vállalkozások, önkormányzatok, alapítványok, humán szolgáltatást végző nem állami szervezetek egyaránt indulhatnak az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium pályázatán. A szociális szolgáltatások keretein belül történő rehabilitációs célú foglalkoztatási formák idei fejlesztése, modellezése címũ kiírás keretöszszege ötszázmillió forint.

Azok a projektek nyerhetnek, amelyek kiemelt hangsúlyt fektetnek a fogyatékos, a hajléktalan személyek számára az egyéni készségeik fejlesztésére, felkészítő foglalkoztatásukra. Forráshoz juthatnak azok a pályázék is, akik nappali, átmeneti foglalkoztatót hoznak létre, vagy önállé részleget alakítanak ki a fogyatékkal élők számára, amely a gyégyulást, a nyílt munkaerő-piaci foglalkoztatást, illetve a regintegráciét segíti elő. Az ötletek megvalésításához önerő nem szükséges.

A Fővárosi Munkaügyi Központ (FMK) pályázata is a hátrányos helyzetũek foglalkoztatását segíti elő. A kiírás olyan munkahelyek létrehozását, illetve már meglévő állások korszerũsítését, rehabilitációs célú átalakítását támogatja, amelyek a megváltozott munkaképessé-gũek munkaviszonyban történő tartós foglalkoztatását biztosítják, kifejezetten a fővárosban. Új munkahely létesítése esetén maximum 1,5 millió forint igényelhető foglalkoztatottanként. Korszerũsítés, felújítás, átalakítás esetén ez az összeg legfeljebb egymillió forint lehet. Az a vállalkozás nyerhet a pályázaton, amelynek legalább húsz százalékos önereje van. Fontos, hogy a cégnek a megváltozott munkaképességũek egészségi állapotának megfelelő állást kell biztosítania. Ezenkívül hároméves foglalkoztatási kötelezettség terheli a pályázét, sőt vállalnia kell a beruházással létrehozott kapacitások további fenntartását és mũködtetését, méghozzá a foglalkoztatás megkezdésétől számított öt évig.

Előnyben részesülnek a rehabilitációs foglalkoztatásra első ízben vállalkozó kis- és középvállalkozások, illetve azok a cégek, amelyek a korszerũ technika és munkakörülmények bevezetésével új állásokat hoznak létre.

Úgy tũnik, egyre szigorúbbak az állami forráshoz jutás feltételei. Ez utébbi pályázatból kizárják azokat a cégeket, akiket a projektbenyújtást megelőző két éven belül jogerősen munkaügyi bírság megfizetésére kötelezték. Előnyben részesülnek viszont azok, akik a Fővárosi Munkaügyi Központ által közvetített személyek foglalkoztatását vállalják.

vissza