PÁLYÁZATKERESŐ ÉS PÁLYZATI INFORMÁCIÓS SZAKPORTÁL ( WWW.PAKE.HU )
munkaugyes@mtmail.hu|Oldaltérkép

Pályázatkereső.huPályázatkereső.hu

Összes pályázat: 2340 Érvényben levő: 0

PÁLYÁZAT KERESÉS:  RÉGIÓ »   kinek szól »   Keresendő szöveg » 


pályázati hírek
1 2

 • 2012
  szept.
  11

  Trükkös pályázatírók leselkednek a gyanútlan munkaadókra

  A Nemzeti Munkaügyi Hivatal kéri a munkáltatókat

  Pályázatíró cégek próbálnak jogosulatlan gazdasági előnyre szert tenni a kérelemre induló munkahelymegőrző támogatás kapcsán - figyelmeztet közleményében a Nemzeti Munkaügyi Hivatal. 

  13517 olvasó

  tovább


  2012
  máj.
  25

  Ötezer új állást teremthet az NGM pályázata

  Lezárult a mikro-, kis- és közepes vállalkozások munkahelyteremtő beruházásait támogató pályázat

  Lezárult a mikro-, kis- és közepes vállalkozások munkahelyteremtő beruházásait támogató pályázat, amelynek 10 milliárd forintos keretére 10,4 milliárd forint támogatási igény érkezett – jelentette be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára tegnapi sajtótájékoztatóján.

  16169 olvasó

  tovább


  2012
  máj.
  22

  Bérkompenzáció: számoltunk, mi is lehetett az oka az érdektelenségnek

  Czomba Sándor: Örömmel látjuk, hogy a válság ellenére kevesebb cégnek van szüksége segítségre

  Az érintettek álláspontját is meghallgattuk a nagy arányú érdektelenségre (21 milliárd állt rendelkezésre és csak 5,9 milliárdra érkezett igény) - A pályázati feltételeknél szerepelt egy olyan kitétel is melyben sem létszámleépítés, sem pedig munkaidő csökkentést (20%) nem hajtott és nem hajt végre a vállalkozás, vagyis 1 éves foglalkoztatási kötelezettséget is kell vállalni a teljes létszámra, így a támogatás mértéke és a vállalási kötelezettség, a jogos gazdasági szempontokat is szem előtt tartva, rendkívül hátrányos lehet a vállalkozásnak. Miből adódik ez a megállapítás:

  20459 olvasó

  tovább


  2012
  máj.
  14

  Bérkompenzációs pályázat: eddig az érdektelenség jeleit mutatja

  21 milliárdos keretre csak 6 milliárd igény érkezett vasárnap estig

  Vasárnap estig 6,1 milliárd forintos támogatási igénnyel 3.972 pályázat érkezett a bérkompenzációs kiírásra - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A pályázatokat hétfő éjfélig lehet beadni. Vasárnap estig közel négyezer kérelem érkezett be, jóval kevesebb a vártnál. A várakozásokkal ellentétben, amennyiben a szaktárca számításait vesszük alapul (650 ezer munkavállaló), hozzávetőleg 186 ezer munkavállaló, azaz a tervezett munkavállalói létszám egyharmadának bérkompenzációjára érkezett igény.

  14438 olvasó

  tovább


  2012
  máj.
  13

  A bérkompenzációs pályázat hátrányai, kontraszelekciója

  A mai napon lehet utoljára beadni a bérkompenzációs kérelemet

  Egyhónappal ezelőtt kiírásra került "A munkabérek nettó értékének 2012. évi megőrzéséhez nyújtható támogatás NFA-2012-KMOP" elnevezésű pályázat, melynek célja, hogy támogatást nyújtson a munkáltatóknak az elvárt béremelés végrehajtásában. A pályázat legérdekesebb kitétele, hogy csak azon cégek pályázhatnak, akiknél a "pályázó szintjén számított 2011. évi bruttó átlagkereset nem éri el a 215.000 Ft/hó összeget". A pályázat kitöltési útmutatójából az is kiderül, hogy ezt a KSH felé jelentett bér jellegű kifizetésből kell számolni, tehát a cég valamennyi dolgozójának valamennyi bér jellegű  kifizetése bele számít (jutalmak, 13. havi kereset, prémium, minden...).

  19341 olvasó

  tovább


  2012
  máj.
  13

  Újabb 100 új munkahely Tatabányán

  Milliárdos nagyságrendű beruházás

  Erősít a gépjárműipar Tatabányán, ismét milliárdos nagyságrendű beruházást indít egy újabb autóipari beszállító, az FCI Connectors Hungary, 100 munkahelyet teremtve. Nemrég 4,5 milliárdos elektronikai beruházás után itt az újabb milliárdos nagyságrendű kapacitásbővítő fejlesztés. Az FCI Connectors magyarországi tagja, az FCI Connectors Hungary Kft. a Gazdasági Operatív Program (GOP) több mint 686 millió forintos pályázati támogatásával 1 milliárd forintot meghaladó összértékű beruházást indít a következő napokban.

  15014 olvasó

  tovább


  2012
  máj.
  02

  Munkahelyi képzések támogatására lehet pályázni

  Munkahelyi képzések támogatására pályázhatnak május 1-jétől a mikro, kis-, közepes, és nagyvállalkozások

  Az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) honlapján megtalálható kiírások szerint a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében megvalósuló pályázatokra összesen 21 milliárd forint áll rendelkezésre. Ebből az összegből munkahelyi képzések támogathatók, és ezúttal nemcsak a konvergencia régiókban, hanem a Közép-Magyarországi Régióban működő cégek is pályázhatnak.

  16219 olvasó

  tovább


  2012
  ápr.
  15

  Megjelent a bérkompenzációs pályázat

  Az NFA-2012-KOMP kódjelű, a munkabérek nettó értékének 2012. évi megőrzéséhez nyújtható támogatás

  Pályázati felhívás - Az NFA-2012-KOMP kódjelű, a munkabérek nettó értékének 2012. évi megőrzéséhez nyújtható támogatás. A Nemzetgazdasági Minisztérium (a továbbiakban: minisztérium) a munkabérek nettó értékének megőrzéséhez nyújtható támogatásról, valamint a munkabérek nettó értékének megőr-zéséhez szükséges munkabéremelés 2012. évi elvárt mértékéről és a béren kívüli juttatás ennek keretében figyelembe vehető mértékéről szóló kormányrendelet módosításáról szóló 69/2012. (IV. 6.) Korm. rendelet alapján – a Nemzeti Foglalkoztatási Alap (a továbbiakban: NFA) kiegészítő munkáltatói támogatás előirányzata terhére – meghirdette „A munkabérek nettó értékének 2012. évi megőrzéséhez nyújtható támogatás” című pályázatot.

  17628 olvasó

  tovább


  2012
  ápr.
  11

  150 projekt közel 122 milliárd forint támogatást használt fel

  2012-ben 169 500 munkavállaló munkaerő-piacra való visszatérését szeretnék segíteni a TÁMOP segítségével

  A foglalkoztathatóság fejlesztésére, a munkaerőpiacra való belépés elősegítésére, ösztönzésére az Európai Szociális Alapból 150 projekt részesült mintegy 122 milliárd forint támogatásban a Társadalmi Megújulás Operatív Programban (TÁMOP) 2007-től.

  13226 olvasó

  tovább


  2012
  ápr.
  07

  Szigorú feltételekkel lehet bérkompenzáció támogatást igényelni

  A bérkompenzáció feltételeit pontosítja egy tegnap megjelent kormányrendelet

  A bérkompenzáció feltételeit pontosítja egy ma megjelent kormányrendelet. A támogatást kérő cégnek nem lehet köztartozása, nem csökkenthet létszámot, nem minősítheti át munkavállalóinak több, mint ötödét részmunkaidőssé, és a szükséges béremelést legkésőbb az év közepéig, az év elejéig visszamenőlegesen kell végrehajtania.

  18804 olvasó

  tovább


  2012
  márc.
  14

  Áprilisra várható a bérkompenzációs pályázat

  A szükséges törvényi változtatások várhatóan április elején sürgősséggel életbe lépnek

  Ha sikerül elfogadni a költségvetési törvény, illetve néhány más idevágó jogszabály módosítását, akkor a kormányzat másnap kiírja a cégeknek a bérkompenzációhoz támogatást nyújtó pályázatot.

  21824 olvasó

  tovább


  2012
  márc.
  01

  Bérkompenzációs pályázati feltételek

  A kormány tegnapi ülésén megtárgyalta a pályázat kiírásához szükséges jogszabály-módosításokat és feltételeket

  A foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár elmondta: a kormány döntésének értelmében pályázat keretében támogatás nyújtható azoknak a munkáltatóknak, amelyek számára a béremelések „saját erős” 5 százalékának az előteremtése is nagy nehézségeket jelent, illetve további támogatás nélkül esetleg csak a létszám csökkentésével tudnák a béremelés forrását előteremteni.

  20550 olvasó

  tovább


  2012
  febr.
  15

  Elindult a munkahely megőrző pályázat

  2012. évi támogatására indított központi munkahelymegőrző program

  A munkaerő-piaci válsághelyzetek kezelésének, foglalkoztatási szerkezetátalakítás elősegítésének 2012. évi támogatására indított központi munkahelymegőrző program

  22076 olvasó

  tovább


  2012
  febr.
  14

  A csoportos létszámleépítés elkerülésére pályázatot ír ki az NGM

  A meglévő foglalkoztatási kapacitás megtartására, a csoportos létszámleépítés elkerülésére

  A meglévő foglalkoztatási kapacitás megtartására, a csoportos létszámleépítés elkerülésére központi munkahelymegőrző programot indított a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), amelynek keretében február 14-étől június 30-áig vissza nem térítendő támogatásra lehet pályázni - közölte Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár hétfőn az MTI-vel.

  15796 olvasó

  tovább


  2012
  febr.
  07

  Munkahelyteremtő pályázati kiírás jelent meg

  10 milliárd forintra lehet pályázni, a múltévi kétszeresét tette elérhetővé a kormány

  A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 18. §-a, továbbá a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, valamint a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból foglalkoztatási válsághelyzetek kezelésére nyújtható támogatásról szóló 6/1996. (VII. 16.) MüM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 18. és 18/A. §-ai alapján - az NFA foglalkoztatási alaprész 2012. évi központi keretéből - a Nemzetgazdasági Minisztéri-um (a továbbiakban: minisztérium) pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások (a továbbiakban: KKV) munkahelyteremtő beruházásainak támogatására.

  15688 olvasó

  tovább


archívum