PÁLYÁZATKERESŐ ÉS PÁLYZATI INFORMÁCIÓS SZAKPORTÁL ( WWW.PAKE.HU )
munkaugyes@mtmail.hu|Oldaltérkép

Pályázatkereső.huPályázatkereső.hu

Összes pályázat: 2340 Érvényben levő: 0

PÁLYÁZAT KERESÉS:  RÉGIÓ »   kinek szól »   Keresendő szöveg » 


Munkajogi tanácsadás

Munkajogi tanácsadás, mediáció

Tanácsadói szolgáltatásainkat mind személyesen, mind pedig online (www.foglalkoztatas.hu) felületen is elérheti
Tevékenységünk során segítünk eligazodni a munkajog rejtelmeiben. Munkavállalóként és munkaadóként is számtalan sérelem érheti. Kerülje el vagy elozze meg a bizonytalanságot, rendezze megnyugtatóan munkaügyi kapcsolatát.
Miért érdemes:
-mit kell tartalmaznia a munkaszerzodésnek?
-mik a feltételei a rendkívüli felmondásnak?
-hány nap szabadság jár a munkavállalónak?
-milyen felelosséggel tartozik a munkavállaló a munkáltatónak okozott kárért?
-mit tehet a munkavállaló, ha jogellenesen szüntették meg a munkaviszonyát?
-úgy érzi jogtalanul bocsátották el?
-úgy érzi, nem kapja meg azokat a járandóságokat, melyek megilletik?

Személyes megbeszélés alkalmával megvizsgáljuk a rendelkezésre álló iratokat, elbeszélésérol feljegyzést készítünk.

Az Ön által elmondottakat és a rendelkezésre álló iratokat összevetjük a hatályos munkajogi szabályozással. Kialakítjuk álláspontunkat az adott kérdéssel kapcsolatban és javaslatot teszünk a lehetséges munkajogi lépések megtételére.
Szükség esetén tárgyalást kezdeményezünk a munkáltatóval - mediáció - a kialakult helyzet peren kívüli megoldására.
Tanácsadói gárdánk nagy tapasztalattal rendelkezik munkáltatói és munkavállalói intézkedések elokészítésében, véleményezésében, illetve cégek képviseletében munkaügyi jogviták, munkaügyi egyeztetések folyamán.
Vitás esetekben (fegyelmi problémák, kiválás ill. leépítés esetében) szakembereink segítségével biztosítjuk a munkaadó és munkavállaló közti kommunikációt, lerövidítve ezáltal a Munkaügyi Bíróságok ügymenetének hosszasságát, elkerülve a folyamat kellemetlenségeit. Biztosítjuk a pereskedések elotti egyeztetési, illetve közvetítési javaslatok készítését, valamint a személyes konzultációt. Jogszabályi nyomonkövetést végzünk, munkavállalók tájékoztatását vállaljuk jogi helyzetük egyértelmusítése, jogaik védelme érdekében.

Mediáció

Ha foglalkoztatás során, vagy a munkaügyi kapcsolatok fenntartásában nehézségek, feszültségek, konfliktusok, megoldatlan problémák adódnak, forduljon hozzánk bizalommal. Segítséget nyújtok abban, hogy megegyezés szülessen a felek között, és elkerülhessék ezzel a hosszadalmas és rendkívül költséges bírósági procedúrát. Ne feledje, hogy a bíróságoknak kötelességük a mediációs (más szóval közvetítő) eljárás során létrejött megállapodást teljes joggal figyelembe venni, és elfogadni.

Előnyei:
- gyorsabb és kevésbé formális eljárás, a felek aktív részesei, alakítói a folyamatnak; a megállapodás gyorsan befejeződhet,
- a felek több információt kapnak a várható eljárásról és annak kimeneteléről,
- mindkét fél érdekeit hangsúlyosabban veszik figyelembe: sikeres mediáció esetén a felek megállapodása rendezett kapcsolatokat eredményez,
- a jövőbeni hasonló esetek elkerülését segíti,
- mindkét fél szembesül z események következményeivel, empátia alakulhat ki egymás irányába, ami probléma megelőzés, konfliktus elkerülés érvényesülését erősíti,
- felek elkerülhetik az eljárás folytatását, vagy az esetleges büntetése korlátlanul, szabad akaratból enyhíthető.

Megnézem >>>