PÁLYÁZATKERESŐ ÉS PÁLYZATI INFORMÁCIÓS SZAKPORTÁL ( WWW.PAKE.HU )
munkaugyes@mtmail.hu|Oldaltérkép

Pályázatkereső.huPályázatkereső.hu

Összes pályázat: 2340 Érvényben levő: 0

PÁLYÁZAT KERESÉS:  RÉGIÓ »   kinek szól »   Keresendő szöveg » 


pályázati kisokos

 • 2012
  febr.
  08

  Értékelés

  Ha elõre gondolkodik a pályázatért felelõs személy

  Most már páran már ugranának a költségvetéshez, hiszen úgy tûnhet, már minden leírás benne van a pályázatban, ami benne lehet. Nos, azért még fér bele: ha elõre gondolkodik a pályázatért felelõs személy, tudhatja, hogy a pályázattal majd el is kell számolnia a támogató szervezet felé. Sokkal jobb, ha már a pályázatban értékeljük a várható eredményeket, már csak azért is, mert így mi "adjuk" az értékelési módszert is, és nem a támogató!  Érdemes tehát már elõre értékelni a programot, így aztán csak össze kell majd hasonlítani a tényleges, programvégi értékelést az elõzetessel, illetve még van lehetõségünk arra, hogy alakítsunk a programon és pályázaton. Ha a program célját pontosan meghatároztuk, a siker objektíven mérhetõ, az értékelõ kérdések pedig "adják magukat".

  6289 olvasó

  tovább


  2012
  febr.
  07

  Módszerek

  A megoldáshoz felhasznált módszerek

  Amikor a szükségleteket, illetve a megoldandó problémákat feltüntettük, leírtuk az ezekkel kapcsolatos célokat, a következõ lépés azoknak a módszereknek a részletezése, amelyeket fel kívánunk használni a megoldás során. A "módszer" - résznek két alapkövetelménye van - érthetõség és igazolhatóság. Rövidebben: miért gondoljuk azt, hogy így mûködni fog a dolog?

  6407 olvasó

  tovább


  2012
  febr.
  06

  A program céljai

  Az egyik legfontosabb eleme a pályázatnak

  A célok leírása a pályázat végén "kijövõ" eredményt írja le, nem az oda vezetõ utat részletezi! A cél meghatározása még nem a módszerek bemutatása, ne keverjük össze!  

  6174 olvasó

  tovább


  2012
  febr.
  05

  A szükséglet, illetve megoldandó probléma ismertetése

  Ez az egész pályázati terv legkritikusabb pontja - ez mutatja be a pályázat mögött meghúzódó okokat

  Amennyiben szükséglet-kielégítés jellegû a pályázat, akkor ez a rész a célcsoport azon általános körülményeire, hiányaira koncentrál, amelyeket meg kívánunk változtatni. Ha pedig probléma-megoldás szerepel majd a pályázatban, akkor konkrét helyzetet ismertetünk. Ez a két kategória sem választható el élesen egymástól, hiszen bizonyos elemei mindenképp azonosak:

  6267 olvasó

  tovább


  2012
  febr.
  04

  A pályázat címlapja és rövid összefoglalása

  A pályázat tartalmát hivatott egyetlen összesûrített oldalon összefoglalni

  A pályázat elsõ része a címlapja, amely a pályázó adatait és az egész pályázat tartalmát hivatott egyetlen összesûrített oldalon összefoglalni. Nem keverendõ össze a kísérõlevéllel, a pályázat maga valójában ezzel kezdõdik - ez tekinthetõ valójában az egész pályázat csontvázának... (Noha ez az egész alapja, érdemes legutoljára összeállítani a kész pályázat alapján.) 

  6314 olvasó

  tovább


  2012
  febr.
  03

  Kísérõlevél

  Nem elengedhetetlen része, de fontos lehet

  A kísérõlevél nem elengedhetetlen része egy pályázatnak. Ennek ellenére általánosan bevett szokás rövid kísérõlevelet csatolni a támogató szervezeteknek küldött folyamodványokhoz, ezért erre is kitérünk röviden: 

  6217 olvasó

  tovább


  2012
  febr.
  02

  Tájékozódjunk

  A pályázatírás elõtt még a pályázat beadása elõtt tájékozódjunk

  A pályázatírás elõtt még a pályázat beadása elõtt tájékozódjunk a pályázati kiírás részletes feltételeirõl (kik pályázhatnak, mire, mikor, milyen határidõvel, mekkora összeggel stb.), a pályázatot kiíró alapítvány, intézmény stb. céljairól, a pályázatot kiíró "speciális igényeirõl", és nem utolsó sorbana döntési mechanizmusról!

  6243 olvasó

  tovább


  2012
  febr.
  01

  A sikeres pályázat tízparancsolata

  Dan Swartz útmutatása alapján

  1. Ragadd meg a figyelmet - és tartsd is meg! A támogató szervezetek gyakran százával kapnak pályázatokat, akár minden héten! Nekik emlékezniük kell rád!

  6293 olvasó

  tovább


  2012
  jan.
  01

  A pályázatírás 15 alapelve

  Talán segítségére lehet

  Röviden összefoglalásra került az a 15 pont, mely egy pályázatírás megkezdésénél fontos lehet.

  6113 olvasó

  tovább


archívum