PÁLYÁZATKERESŐ ÉS PÁLYZATI INFORMÁCIÓS SZAKPORTÁL ( WWW.PAKE.HU )
munkaugyes@mtmail.hu|Oldaltérkép

Pályázatkereső.huPályázatkereső.hu

Összes pályázat: 2340 Érvényben levő: 0

PÁLYÁZAT KERESÉS:  RÉGIÓ »   kinek szól »   Keresendő szöveg » 


kedvezményezetteknek

 • 2014
  márc.
  02

  Az uniós projektek szabályos végrehajtásához szükséges ismeretek, segédletek

  Az uniós támogatásokhoz tartozó alapdokumentumok megfelelő ismerete

  Az uniós támogatások felhasználásához számos dokumentumot kell átolvasni, megismerni már a pályázat megírása során. Amennyiben szerződéskötésre kerül sor, érdemes ezeket újraolvasni (pályázati kiírás, útmutató, támogatási szerződés, általános szerződési feltételek, nyilvánossághoz, horizontális vállalásokhoz kapcsolódó útmutatók), mivel a tapasztalatok azt mutatják, hogy a kedvezményezettek nem ismerik kellő mélységben ezeket a dokumentumokat, ami a későbbiekben félreértésekhez, szabálytalanságokhoz vezethet.

  7093 olvasó

  tovább


  2014
  márc.
  02

  Közbeszerzésekkel kapcsolatos iránymutatások

  Kedvezményezettek részéről leggyakrabban felmerülő problémák a projekt végrehajtás során

  Az NFÜ honlapján a Közbeszerzés menüpontban elérhető a „Közbeszerzési eljárások előkészítésére és lefolytatására vonatozó útmutató”, mely sok mindenben eligazítást nyújthat.

  6752 olvasó

  tovább


  2014
  márc.
  01

  Jogszabályi határidők

  A vonatkozó jogszabályokban meghatározott kötelező határidők

  határidők kiszámítás egyszerűnek tűnhet, azonban a jogszabályok által meghatározott keretek között időigényes feladat is lehet. A határidő utolsó napjának a meghatározása során a különböző eljárási jogszabályok rendelkezéseit és a munkaszüneti napokra vonatkozó rendeleteket is kell figyelembe venni, ezek alapján kell a naptárban lapozgatva megtalálni a keresett dátumot. Ezt az aprólékos és időrabló munkát lehet megspórolni a táblázattal.

  8261 olvasó

  tovább


  2014
  márc.
  01

  Mire figyeljen a kedvezményezett a projekt végrehajtás során?

  Kedvezményezettek részéről leggyakrabban felmerülő problémák a projekt végrehajtás során

  - Szerződéskötést követően érdemes újra olvasni az uniós támogatások felhasználására vonatkozó dokumentumokat (pályázati kiírás, útmutató, támogatási szerződés, általános szerződési feltételek, horizontális vállalásokhoz kapcsolódó útmutatók)

  6774 olvasó

  tovább


  2011
  aug.
  08

  Dokumentum alapú ellenőrzés

  A közreműködő szervezetek által végzett dokumentum alapú ellenőrzések során tapasztalt gyakori problémák

  Projekthez kapcsolódó dokumentumok rendezetlensége, hiánya: A projekt szabályos végrehajtását általánosságban akadályozza, ha hiányoznak a megvalósulást igazoló dokumentumok. Ilyenek lehetnek például a számlákat alátámasztó megrendelések, szerződések, nyilatkozatok szóbeli megállapodásról.

  6405 olvasó

  tovább


  2011
  aug.
  08

  Projekt menedzsment és kommunikációs problémák

  Projekt menedzsment problémák, kommunikációs problémák

  Projekt menedzsment problémák: A projekt végrehajtását veszélyeztetheti, ha a projekt folyamataihoz kapcsolódó időigény nem megfelelően kerül felmérése és beépítésre a projekt ütemezésébe (pl. közbeszerzések, szerződésmódosítás, kifizetések időigénye). A projekt zökkenőmentes előrehaladását, az információáramlást gátolhatja az is, ha gyakori a változás a kedvezményezett részéről a projektmenedzser személyében.

  6315 olvasó

  tovább


  2011
  márc.
  01

  A Közbeszerzési eljárások

  Az előkészítésre és lefolytatásra vonatkozó útmutató

  A 2007-2013 programozási időszakban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 4/2011. (I. 28.) korm. rendelet alapján

  6357 olvasó

  tovább


archívum