PÁLYÁZATKERESŐ ÉS PÁLYZATI INFORMÁCIÓS SZAKPORTÁL ( WWW.PAKE.HU )
munkaugyes@mtmail.hu|Oldaltérkép

Pályázatkereső.huPályázatkereső.hu

Összes pályázat: 2340 Érvényben levő: 5

PÁLYÁZAT KERESÉS:  RÉGIÓ »   kinek szól »   Keresendő szöveg » 


A külföldi diploma színe és visszája

5039 olvasó

Megjelent 2005. május 26-n, csütörtökön

A közvélekedés szerint a külföldön szerzett diploma piros szõnyeges belépõ a legnevesebb cégekhez, ahol a legjobban fizetett pozíciók közül válogathat a hazatérõ. A tapasztalatok ennek sokszor ellentmondanak. (Népszabadság írása)

Fejvadászok és tanácsadók szerint általánosságban igaz ugyan, hogy Nyugat-Eurépában és az Egyesült Államokban a hazainál gyakorlatiasabb a képzés, így talán jobban hasznosíthaté az ott megszerzett tudás, mégis ágazattól, pozíciótól, szakmai tapasztalattól és még az álláspályázatról döntő személytől is függ, hogy az idegenben szerzett végzettség milyen megítólés alá esik az értékelés során.

A diákok talán a legmobilabb Európai, sőt világpolgárok, az ösztöndíj- és csereprogramok bővülő kínálata révén ma már nem a véletlen különös kegye, illetve a zsenik vagy a kiterjedt kapcsolatrendszerrel bírék kiváltsága egy-egy spanyol, francia vagy német egyetemen töltött tanév. A személyzeti tanácsadók és humánerőforrás-igazgatók egyre sũrũbben találkoznak olyan álláskeresőkkel is, akik az elejótől a végéig külföldön folytatták tanulmányaikat.

A hazatérő diplomások jelentkezését leginkább nemzetközi cégek várják, olyan munkakörökre , ahol a munkavégzés is részben külföldön történne, vagy ahol hangsúlyos a megbízhaté nyelvtudás. Aki négy-öt évet Angliában tanult, angol nyelven diplomázott, magyar versenytársainál jobb esélyekkel pályázhat például egy multinacionális cégnél nemzetközi kapcsolattartói állásra. Magasabb nyelvi kompetenciát tulajdonítanak neki, mint a nyelvvizsgával pályázé magyar versenytársaknak, hiszen a bizonyítvány megléte még messze nem bizonyítéka a nyelvtudásnak. Külföldön szerzett élettapasztalattal a hátuk mögött az emberek aránylag könnyebben illeszkednek be a multinacionális cégek kultúrájába, s a külföldi munkatársakkal is hamarabb alakítják ki a jó munkakapcsolatot.

Kiss Beáta, a Danone Tejtermék Gyárté és Forgalmazé Kft. munkatársa úgy látja, mindenképpen előny itthon a külföldi diploma. A középvezetők utánpétlását biztosíté jelenlegi gyakornoki tréningprogramra jelentkezők önéletrajzaiban általában előnyös benyomást kelt a külföldi diploma.

- A leendő munkatársak kiválasztásánál egy széles skálán mozgé kritériumrendszert veszünk alapul, amelynek alapkövei többek között a jelölt tökéletességre valé törekvése, illetve az, hogy gondolkodása mennyiben stratégiai megközelítésũ, vagy alkalmas analitikus feladatok ellátására. Szükséges, hogy a leendő munkatárs jó kommunikáciés készséggel rendelkezzen és könnyen beilleszkedjen a kollégák csapatába, valamint képes legyen gyorsan elsajátítani az ismereteket. A külhonban szerzett felsőfokú diploma jó alapnak számít, hiszen ha valaki a Sorbonne-on vagy Oxfordban végezte el a közgazdasági egyetemet, az kétségtelenül ad extra értéket diplomájának.

Buzásy Ménika, Procter & Gamble emberierőforrás-igazgatója szerint a 140 országban jelenlévő nemzetközi vállalatnál sem előnyt sem hátrányt nem jelent a külföldi diploma. A cég belülről építkezik, vagyis az előrejutás elsősorban a kezdő pozíciókból lehetséges, ezért a felsőfokú végzettség inkább csak belépő a kezdő menedzseri pozíciók megpályázásához, a tényleges képességekre a felvételi eljárós során derül fény.

- Ha valaki diplomával rendelkezik, az csak azt bizonyítja, hogy bizonyos képesítést megszerzett. A felvételi eljárós során alkalmunk nyílik megismerni annyira a pályázét, hogy el tudjuk dönteni, megfelel-e a meghirdetett pozícióra. Nem teszünk különbséget a diplomák között. A jó nevũ egyetem kétségtelenül jobb képesítést sejtet, de az ismeretlen egyetemeken szerzett diplomákkal szemben sem vagyunk bizalmatlanok. Mindenekelőtt a jelentkezők képességeire vagyunk kíváncsiak.

Buda Szabolcs, az online munkaerő-közvetítéssel foglalkozó Jobpilot Magyarország Kft. ügyvezetője szerint különösen a multinacionális cégek közép-, felsővezetői pozícióira pályázék életrajzában imponálé például a neves London Business Schoolban, vagy az amerikai Wharton Schoolban szerzett vezetői diploma.

- A külföldi iskola akkor lehet még előnyös, ha a kiválasztást végző munkatárs is abból az országból származik, s ezért átlátja az ottani iskolák erőviszonyait. A legtöbb esetben azonban a HR-eseknek keveset mond egy-egy külföldi oktatási intézmény neve. Általában elmondhaté, hogy a szakmai tapasztalat bővülésével egyre kisebb szerepet kap az iskolai végzettség. Aki néhány évet dolgozott különböző cégeknél, annál az önéletrajz e bejegyzései már "elnyomják" az iskolai múltat - állítja.

- Ezért akár hátrány is lehet a túl sok külföldi tanulmány és diploma, ha nem párosul szakmai gyakorlattal vagy munkatapasztalattal. Ekkor ugyanis a céges hierarchia alsé szintjón kellene kezdenie a több, külföldi diplomát felmutaté pályázénak, amit a munkadó túlképzettségnek minősít, és inkább elutasítja a pályázatot. Akadályt jelenthet a nem itthon szerzett diploma például könyvelők esetében, ugyanis a magyar adójogszabályokat valészínũleg nem ismeri pontosan a pályázé.

Buda Szabolcs véleményével összecseng a hazatérő, magyar állampolgárságú fiatal diplomásokkal foglalkozó Project Retour Közhasznú Társaság tapasztalata. A szervezetet az amerikai Columbia Egyetemet végzett Saphier Regina saját szakmai, kutatói és személyes hazatérési tapasztalatai alapján hozta létre. A hazatelepült diplomás úgy látja, a munkaerőpiac jelenleg kevéssé nyitott a képzettségükre.

- Nagy a hazatérés iránti érdeklődés a 30-40 éves korosztályban, akik az úgynevezett agyelszívé országokból térnek haza. A magas diplomás munkanélküliség miatt egyre nehezebb itthon elhelyezkedni, de a várhaté nehézségek ellenére is sokan hazajönnek. A legtöbben eleve nem azért mentek el, hogy végleg ott ragadjanak, hiszen Magyarországon, a családjuk közelében szeretnének dolgozni. Mivel évekig külföldön éltek, nincs meg a szükséges hazai kapcsolatrendszerük, így nem egykönnyen lelnek állást. Ha egy idő elteltével sem találják a helyüket, fásultan állnak tovább jobb gazdasági helyzetũ országokba.

A Project Retour profi szolgáltatéként szeretné támogatni a hazatérni szándékozékat. A civil szervezet jelenleg nem foglalkozik fejvadászattal, sokkal inkább olyan praktikus dolgokban nyújt segítséget, mint az életpálya-tervezés (egyéni karrier alakítása a hazai viszonyok figyelembevételével), beilleszkedési tréning vagy éppen pályázati és civilszervezet-alapítási tanácsadás.

- Mivel egy évvel a szervezet megalakulása és több minisztérium ígéretei után sem kaptunk mũködési támogatást, jelenleg a PR, a HR, a közösség- és hálézatépítés, a média és az érdekképviselet civil eszközeivel munkálkodunk az agyelszívé országokból hazatérő, felsőfokú végzettséggel rendelkező szakemberek beilleszkedésének megkönnyítésén. A hazatérő, magasan képzett szakemberek - a Project Retour tagjai és mások - együtt sikeresek lehetnek abban, hogy tegyenek valamit az ország versenyképessé tétele érdekében, és problémáikra is közösen lehet megoldást találni. Úgy vélem, hogy az NKTH, a GKM, az OM, az FMM és az ICSSZEM is csak együtt, tárcaközi együttmũködéssel kezelheti a hazatérés problematikáját.

Több száz tagunk, a világ ötven országából olvassa a Project Retour hírleveleit; csaknem ötszáz hazatérő jött el ötven klubestünkre, a honlapunkra húszezernél is többen voltak kíváncsiak, és már rengeteg interjút adtunk a hazai és a külföldi lapoknak. Mũködési támogatásunk azonban egy éve várat magára. Nem tudjuk, miként érhetnénk el a felelős tárcáknál, hogy érdemben támogassák a hazatérők ügyét. Egy évvel ezelőtt a felsorolt minisztériumok mindegyikéhez benyújtottam egy mũködési tervet, amit azéta átdolgoztam. Arra várunk, hogy folytathassuk a tárgyalásokat - már, ha igaz a jelenlegi kormányzati pr, és valóban nyitottak a civilek önállé és hasznos ötleteire.

Saphier Regina azt javasolja a külföldi diplomásoknak, hogy ha másképp nem megy az elhelyezkedés, kössenek kompromisszumokat.

- Érdemes először is bekerülni valamilyen céghez, eleinte akár alacsonyabb pozícióban, és ott figyelni a kínálkozé előrelépési lehetőségekre. Önálléságra buzdítjuk a hozzánk fordulékat, arra, hogy ne féljenek akár vállalkozást is indítani, ha van egy jó ötletük - sorolja a lehetőségeket.

A Project Retour ma már egy közösség, amelynek a világot behálézé kapcsolatrendszere napról napra növekszik. Hetente megrendezett, kötetlen klubestjeiken sikeres hazatérőkkel és fejvadászokkal beszélgethetnek az érdeklődők, és az ott szerzett kapcsolatokkal egyre többen helyezkednek el.

- Mi a kapcsolatépítést és informáciéhoz valé hozzájutást tesszük lehetővé a klubtagoknak, s a szervezet honlapja (www.projectretour.org.hu) révén minden érdeklődőnek.

A klubtagság ingyenes, a klub bejelentkezés és korlátozás nélkül látogathaté. Sajnos az anyagi korlátok egyelőre ennél többet nem tesznek lehetővé, de reméljük, hogy realizálédnak az ígéretek, és a Project Retour fontos civil szereplőként segíthet a szellemi tőke megtartásában - teszi hozzá Saphier Regina.

vissza