PÁLYÁZATKERESŐ ÉS PÁLYZATI INFORMÁCIÓS SZAKPORTÁL ( WWW.PAKE.HU )
munkaugyes@mtmail.hu|Oldaltérkép

Pályázatkereső.huPályázatkereső.hu

Összes pályázat: 2340 Érvényben levő: 1

PÁLYÁZAT KERESÉS:  RÉGIÓ »   kinek szól »   Keresendő szöveg » 


300 millió forintos közművelődési támogatás az önkormányzatoknak

3207 olvasó

Megjelent 2017. augusztus 16-n, szerdán

300 millió forinttal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma azokat a települési önkormányzatokat, amelyek közművelődési intézményt, közösségi színteret saját fenntartásban vagy közművelődési megállapodás keretében működtetnek.

A pályázat célja közművelődési intézmény vagy közösségi színtér karbantartása vagy felújítása, műszaki-technikai eszközállományának, berendezési tárgyainak gyarapítása. A vissza nem térítendő költségvetési támogatás megállapítása a települési önkormányzatok által vállalt önrész arányában történt - közölte az Emmi Kultúráért Felelős Államtitkársága szerdán az MTI-vel.

A támogatás minimális mértéke 100 ezer forint. A rendelet a társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott települések, valamint a települési önkormányzatok által 2016-tól működő új közművelődési intézmény vagy közösségi színtér támogatását részesíti előnyben.

Mint írták, a keretösszegre összesen 726 pályázat érkezett be, közülük 542 nyert támogatást. A nem nyertes pályázatok közül 160 pályázatnál a vállalt önrész szerinti támogatás számított összege nem éri el a 100 ezer forintot, ezért el kellett utasítani.

Huszonnégy pályázat az érdekeltségnövelő támogatáson kívül más hazai vagy európai uniós forrás keretében a pályázat tárgyával megegyező célra és ingatlanra öt éven belül támogatásban részesült, valamint egyéb pályázati kritériumnak nem felelt meg, ezért a kiírás értelmében ebből a forrásból nem részesülhetett.

Forrás: Pályázati Hírek

vissza