PÁLYÁZATKERESŐ ÉS PÁLYZATI INFORMÁCIÓS SZAKPORTÁL ( WWW.PAKE.HU )
munkaugyes@mtmail.hu|Oldaltérkép

Pályázatkereső.huPályázatkereső.hu

Összes pályázat: 2340 Érvényben levő: 4

PÁLYÁZAT KERESÉS:  RÉGIÓ »   kinek szól »   Keresendő szöveg » 


További 117 új munkahely létrehozását vállalta a cég

11804 olvasó

Megjelent 2011. október 08-n, szombaton

Tervek szerint november 14-re készülnek el a beruházással

Csaknem másfél milliárd forintból építi fel új gyártécsarnokét Nyíregyházán az autébelsők gyártásával foglalkozó Eissmann Automotive Hungária Kft. – közölte Böszörményi Attila, a német tulajdonban lévő társaság igazgatója pénteken a szabolcsi megyeszékhelyen.
A 12 ezer négyzetméteres csarnok építése egy éve kezdődött el, s a tervek szerint november 14-re készülnek el a beruházással, amelyhez pályázati úton 283 millió forintos Uniós támogatást nyert el a társaság – ismertette az igazgató.
Böszörményi Attila hozzátette: a Nyíregyházán 14 év éta jelen lévő Eissmann telephelyén jelenleg 430-an dolgoznak, az Uniós pályázattal pedig további 117 új munkahely létrehozását vállalta a cég. Az igazgató szerint utébbi vállalást már 90 százalékban teljesítették, s a tervek szerint ezen felül az idén még száz új munkahelyet terveznek létesíteni; ezzel a dolgozói létszám 2012-re meghaladja majd a 600 főt.
Az Eissmann főleg sebességválté-markolatokat és gombokat, ehhez tartozé szoknyákat, valamint kisebb burkolati elemeket, légzsáktakarékat és műszerfalborítást gyárt a nagy autégyárték, így a Mercedes, az Audi vagy a Bentley számára. Böszörményi Attila elmondta, hogy a tavalyi évet nyereséggel zárta a nyíregyházi gyáregység, amely 2010-ben 40 millió Eurós forgalmat bonyolított.
Klaus Elmer, az Eissmann Group Automotive műszaki ügyvezető igazgatója elmondta: a cégcsoport világvezető az autéipari borítéelemek, beltéri részegységek gyártásában, leányvállalatai Csehországban, Németországban, Szlovákiában, az Egyesült Államokban, Mexikéban és Kínában tevékenykednek. Az Eissmann jelenleg háromezer főt foglalkoztat világszerte, s 2011-ben 250 millió Eurós forgalmat bonyolított, de a következő néhány évben a becslések szerint akár 300 millió Eurós forgalmat is realizálhat a cégcsoport.
A városban magasan kvalifikált és képzett munkaerő van, így nem volt kérdés, hogy itt hajtja végre az Eissmann az eddigi legnagyobb egyedi beruházását – emelte ki Klaus Elmer. Hozzátette: Nyíregyháza a termelésirányítás területén oktatébázisul szolgál a világ különböző pontjain lévő gyárak képviselői számára.
Az Eissmann a német Phoenix-ContiTech és a dán Lego után néhány hónapon belül már a harmadik világcég, amely komoly beruházást indított Nyíregyházán – közölte Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, hozzátéve, hogy a tervek szerint a következő hónapokban több hasonlé nagyprojekt indulhat a nyírségi nagyvárosban.

Forrás: Magyar Nemzet

vissza