PÁLYÁZATKERESŐ ÉS PÁLYZATI INFORMÁCIÓS SZAKPORTÁL ( WWW.PAKE.HU )
munkaugyes@mtmail.hu|Oldaltérkép

Pályázatkereső.huPályázatkereső.hu

Összes pályázat: 2340 Érvényben levő: 4

PÁLYÁZAT KERESÉS:  RÉGIÓ »   kinek szól »   Keresendő szöveg » 


200 új munkahely a Mercedes gyár szomszédságáben

8040 olvasó

Megjelent 2011. augusztus 08-n, hétfőn

A Duvenbeck IMMO Logisztikai Kft. ebben felépít egy több mint 5 800 négyzetméter hasznos alapterületű csarnokot

Két éven belül 200 új munkahelyet teremt az a logisztikai központ, amelyet zöldmezős beruházás keretében a kecskeméti Mercedes gyár tőszomszédságában valésít meg két cég.
A MAPI Zrt. és a Duvenbeck IMMO Logisztikai Kft. a 14 ezer négyzetméteren megvalésulé logisztikai központ felépítésére 250 millió forint értékű állami és Európai Uniós pályázati támogatást nyertek el a napokban. Ez a forrés a beruházás 720 millió forintos költségvetésű első lépcsőjóhez nyújt segítséget.
A Duvenbeck IMMO Logisztikai Kft. ebben felépít egy több mint 5 800 négyzetméter hasznos alapterületű csarnokot, a fejlesztés része a működéshez szükséges alapinfrastruktúra kialakítása is. „Hároméves szerződést kötöttünk a Mercedesszel a gyár raktározási és alkatrész-beszállítási feladatainak ellátására” – mondta el a Duvenbeck magyar képviseletének vezetője, Kérusz Attila. Jelezte: munkájukat most kezdték Magyarországon, és aktívan jelen szeretnének lenni a belföldi piacon.
A csarnokot 2011. szeptember 1-jón adják át, majd 2012. december 31-ig további 9000 négyzetméternyi raktárkapacitással fogják bővíteni. Addig is a beruházás következő szakaszában közel 621 milliós eszközbeszerzésre készülnek, amelyhez – szintén a MAPI közreműködésével – mintegy 100 millió forint értékű Uniós támogatásra pályáznak majd. Az év végéig hetven alkalmazottat vesznek fel, de két éven belül szándékaik szerint további százharminc munkahelyet teremt a társaság.
A projektben partnercégként résztvevő MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. 2003-ban alakult, 100 százalékban magyar magántulajdonban van, jelenleg az ország egyik jelentős fejlesztési tanácsadó vállalkozása. A társaság az elmúlt 8 évben 100 milliárd forint támogatás lehívásához segítette hozzá megbízéit, hazai vállalkozásokat és önkormányzatokat.
A Mercedes már a kezdet kezdetén úgy sakkozott, hogy érdemes felvásárolni a gyár körüli területeket, hogy oda később betelepülhessenek a beszállíték illetve a logisztikai vállalatok. A mostani üzlet tehát csak az első, vélhetően további telekhasznosítás jön a következő években.

Forrás: Ingatlanmenedzser

vissza