PÁLYÁZATKERESŐ ÉS PÁLYZATI INFORMÁCIÓS SZAKPORTÁL ( WWW.PAKE.HU )
munkaugyes@mtmail.hu|Oldaltérkép

Pályázatkereső.huPályázatkereső.hu

Összes pályázat: 2340 Érvényben levő: 4

PÁLYÁZAT KERESÉS:  RÉGIÓ »   kinek szól »   Keresendő szöveg » 


Már több mint 1800 nyertese van az új Széchenyi-tervnek

13723 olvasó

Megjelent 2011. augusztus 05-n, pénteken

1800 nyertesnek összesen 147 milliárd forint támogatást ítéltek meg

Az Új Széchenyi-tervben (ÚSZT) az új támogatási konstrukciék március elsejei megnyitását követően 6200 pályázatot, ebből csaknem 4500-at a kis- és középvállalkozói (kkv) szektorból nyújtottak be – tette közzé a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium honlapján az adatokat. Az Új Széchenyi-terv révén eddig több mint 1800 nyertesnek összesen 147 milliárd forint támogatást ítóltek meg. A legnagyobb érdeklődés továbbra is a Vállalkozásfejlesztési program iránt mutatkozik.

A minisztérium összesítése szerint az új támogatási konstrukciéban beadott pályázatok támogatási igénye meghaladja a 744 milliárd forintot. A legnagyobb érdeklődés továbbra is a Vállalkozásfejlesztési program iránt mutatkozik, amelyre eddig 3500 pályázat érkezett mintegy 61 milliárd forintnyi támogatási igénnyel – írja az NFM tájókoztatójában. Egyre több pályázat érkezik a Zöldgazdaság-fejlesztési programban azokra a kiírásokra, amelyeken a megújulé energiaforrásokkal történő helyi hő és hűtési beruházásokra lehet támogatást elnyerni, továbbá egyre népszerűbbek a Közlekedésfejlesztési program kerékpárforgalmi-hálézat fejlesztésére szóló kiírások is – hangsúlyozza a minisztérium.

Az Új Széchenyi-terv révén eddig több mint 1800 nyertesnek összesen 147 milliárd forint támogatást ítóltek meg. Több mint ezer kedvezményezett már érvényes szerződéssel is rendelkezik – emelte ki Molnár Ágnes fejlesztéspolitikai koordináciéért felelős államtitkár a szaktárca honlapján közzétett tájókoztatójában. Az államtitkár hozzátette, hogy az elérhető pályázatok köre folyamatosan bővül, a következő négy hétben 15 új kiírás jelenik majd meg az Új Széchenyi-tervben. Az Európai Uniós támogatási konstrukciékra 2007 éta összesen 61 872 projektet nyújtottak be, amelyből 31 603 nyert el támogatást. A 4968 milliárd forintnyi megítólt támogatásból 1843 milliárd forintot fizettek ki, ami megfelel az Uniós átlagnak, és az EP szakbizottsága is jó lehívási aránynak tartja – húzta alá Molnár Ágnes a tárca közlése szerint.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a fejlesztési rendszer átalakításával a még rendelkezésre állé 2020 milliárd forintnyi Uniós forrés a korábbinál jóval célzottabb és hatékonyabb felhasználása volt a cél. Az új pályázati konstrukciékkal elnyerhető támogatás komoly lendület ad a folyamatban lévő beruházásoknak és a munkahelyeket teremtő mikro-, kis- és középvállalkozások megerősödésének.

Forrás: NFÜ

vissza