PÁLYÁZATKERESŐ ÉS PÁLYZATI INFORMÁCIÓS SZAKPORTÁL ( WWW.PAKE.HU )
munkaugyes@mtmail.hu|Oldaltérkép

Pályázatkereső.huPályázatkereső.hu

Összes pályázat: 2340 Érvényben levő: 4

PÁLYÁZAT KERESÉS:  RÉGIÓ »   kinek szól »   Keresendő szöveg » 


Ötszázmillió forint jut munkahelymegőrző pályázatokra

7667 olvasó

Megjelent 2011. június 27-n, hétfőn

A májusban indult pályázat egyik fő célja a csoportos létszámleépítések megelőzése

A programban azok a munkaügyi központok juthatnak forráshoz, amelyek területén olyan csoportos létszámleépítést terveznek, amely a térség munkaerő-piacát hátrányosan érintené.

Szeptember 30-ig pályázhatnak a megyei kormányhivatalok munkaügyi központjai az idén 500 millió forintos keretből megvalésulé központi munkahelymegőrző pályázatra - olvashaté a Nemzetgazdasági Minisztériumnak az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottsága számára készített tájókoztatójában.

A májusban indult pályázatra - amelynek egyik fő célja a csoportos létszámleépítések megelőzése - a beszámolé szerint június 17-ig két támogatási igény érkezett a minisztériumhoz. Jelenleg folyamatban van a döntések előkészítése ezekkel az igényekkel kapcsolatban.

A Fejór Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja egy oroszlányi székhelyű vállalkozás támogatását javasolja. A kft. 50 munkavállalós leépítés megelőzésére, 143 munkavállaló foglalkoztatásának stabilizálása érdekében - 4 hónapos időtartamban - 21,1 millió forintos támogatási igényt nyújtott be, amelyből a központi forrás kiegészítés 15,8 millió forint.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei munkaügyi központ egy fehérgyarmati kft. támogatására nyújtott be kérelmet. A cég átlagos statisztikai létszáma 168 fő, amelyből 118 munkavállalót veszélyeztet elbocsátás. Az igény az ő 5 hónapos támogatásukra vonatkozik, összesen 33,7 millió forinttal, amelyből a központi keretet 25,3 millió forint terhelné.

A program keretében azok a munkaügyi központok juthatnak forráshoz, amelyek illetékességi területén idén olyan csoportos létszámleépítést terveznek, amely az adott térség munkaerő-piacát rendkívül hátrányosan érintené, és a munkaügyi központ indokoltnak tartja a munkahelyek megőrzésének támogatását.

Szeptember 30-ig pályázhatnak az NGM-nél a munkaügyi központok, a támogatás havi mértéke munkavállalónként a kötelező legkisebb munkabér összegének maximum 135 százaléka - ez az idén 105.300 forint - lehet, és legfeljebb fél évre nyújthaté. A központi forráskiegészítés nem haladhatja meg a támogatáshoz szükséges forrás 75 százalékét.
 

Forrás: Hiradó

vissza