PÁLYÁZATKERESŐ ÉS PÁLYZATI INFORMÁCIÓS SZAKPORTÁL ( WWW.PAKE.HU )
munkaugyes@mtmail.hu|Oldaltérkép

Pályázatkereső.huPályázatkereső.hu

Összes pályázat: 2340 Érvényben levő: 4

PÁLYÁZAT KERESÉS:  RÉGIÓ »   kinek szól »   Keresendő szöveg » 


Háromezer új munkahely jön létre magyar kis- és középvállalkozásoknál

7434 olvasó

Megjelent 2011. május 31-n, kedden

5 milliárd forint támogatással 372 vállalkozás 3095 új munkahelyet hozhat létre

A Nemzetgazdasági Minisztérium februárban hirdetett pályázatot a mikro-, kis- és középvállalkozások számára munkahelyteremtő beruházások támogatására. A támogatás egyúttal 5881 munkahely megőrzését is segíti, mert a pályázék vállalták, hogy a meglevő létszámukat is megtartják további két évig. A vissza nem térítendő támogatás elsősorban új gépek, berendezések, műszaki eszközök beszerzését, továbbá új létesítmények építését segíti.

A támogatási program iránt igén élénk érdeklődés volt tapasztalhaté, a megelőző évekhez képest több mint négyszer annyi vállalkozás nyújtott be pályázatot. A támogatási igény több mint kétszeresen haladta meg a rendelkezésre állé keretösszeget. Mindez azt is bizonyítja, hogy körültekintő tervezéssel, átgondolt pályázati kiírással el lehet érni, hogy a források valóban oda jussanak, ahol a legnagyobb szükség van rá. Olyan magyar kis- és közepes vállalkozásokhoz, ahol a támogatás nem talált pénz, hanem amely nélkül nem jöttek volna létre munkahelyek. Szemben a korábbi évek gyakorlatával, amikor a rossz tervezés miatt sajnos az is előfordult, hogy a munkahelyteremtő pályázatot kétszer is ki kellett írni, mert a lehetetlen feltételek miatt a pályázati keretösszeg nem fogyott el.

A pályázék között előnyt élveztek a hátrányos helyzetű térségben működő magyar kkv-k. Ezen belül is azok, amelyek jelentős számú új munkahelyen, jellemzően álláskeresők alkalmazásával valésítják meg a beruházást.

Forrás: Kormány

vissza