PÁLYÁZATKERESŐ ÉS PÁLYZATI INFORMÁCIÓS SZAKPORTÁL ( WWW.PAKE.HU )
munkaugyes@mtmail.hu|Oldaltérkép

Pályázatkereső.huPályázatkereső.hu

Összes pályázat: 2340 Érvényben levő: 4

PÁLYÁZAT KERESÉS:  RÉGIÓ »   kinek szól »   Keresendő szöveg » 


A pályázatok 80 százaléka a kkv-szektorból érkezett

13856 olvasó

Megjelent 2011. május 16-n, hétfőn

Március óta 2,407 milliárd forintot fizettek ki az innovációs alapból

Az Új Széchenyi-terv (ÚSZT) keretében eddig a 260 milliárd forint támogatásra benyújtott 1800 pályázat 80 százaléka a kis- és középvállalkozói szférából érkezett – nyilatkozta Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára.

Az államtitkár szerint az ÚSZT valédi lehetőséget teremt a vállalkozások számára, az új rendszer növeli a vállalkozások pályázati önálléságát, a nyertesek az eddigieknél gyorsabban, egyszerűbben jutnak hozzá a támogatáshoz. Molnár Ágnes elmondta, hogy havonta átlagosan 66 milliárd forintot utalnak a kedvezményezetteknek, ami háromszorosa a 2010. június előtti időszaknak. Az elmúlt tizenegy hónapban 727 milliárd forint Uniós támogatás jutott el a nyertesekhez, szemben a megelőző negyvenegy hónap 940 milliárd forintos kifizetéseivel.

Az Uniós források mellett felgyorsultak a kifizetések a vállalkozók befizetéseiből és az állami hozzájárulásból képződő innováciés alapból is, miután átvilágítottak 3531 átvett szerződést, és a felülvizsgálatot követően előnyben részesültek a forráshiányra érzékenyebb kis- és középvállalkozások. Március éta 2,407 milliárd forintot fizettek ki az innováciés alapból – mondta Molnár Ágnes.

A fejlesztéspolitika átalakulásának eredményeként értékelte az államtitkár, hogy a legtöbb pályázatot, 1132 jelentkezést a vállalkozásfejlesztési programra adták be. Ezen belül kiugréan magas az érdeklődés a mikro-, kis- és középvállalkozások technolégia-fejlesztése iránt, erre a pályázatra március 1-je és május 11-e között 686 pályázat érkezett 7,7 milliárd forint támogatásra. Az Új Széchenyi-tervben eddig 85 pályázat nyert 3,5 milliárd forint támogatást, ebből 45 pályázat vállalkozásfejlesztési projektet érint. Az új pályázati rendszer gyorsaságát, hatékonyságát mutatja, hogy már pozitív döntések születtek a március elsejótől megnyílt kombinált mikrohitelek esetében is – hangsúlyozta az államtitkár.

Molnár kiemelte: a kormány feladatának tekinti, hogy a még rendelkezésre állé forrásokat az ország érdekében használja fel, ezért a megújított fejlesztéspolitikában lehetőség van egységes, átfogé stratégia mentén kihelyezni a támogatásokat az egyszerű, átláthaté pályázati rendszerben.

Forrás: MTI

vissza