PÁLYÁZATKERESŐ ÉS PÁLYZATI INFORMÁCIÓS SZAKPORTÁL ( WWW.PAKE.HU )
munkaugyes@mtmail.hu|Oldaltérkép

Pályázatkereső.huPályázatkereső.hu

Összes pályázat: 2340 Érvényben levő: 4

PÁLYÁZAT KERESÉS:  RÉGIÓ »   kinek szól »   Keresendő szöveg » 


Átformálva indul újra a Családbarát Munkahely Pályázat

11862 olvasó

Megjelent 2011. május 15-n, vasárnap

A Családbarát Munkahelyre a kis-, közepes- és nagyvállalatok, valamint a költségvetési szervek is pályázhatnak

Az elnyerhető támogatás 1-2,5 millió forint. A kormány célja, hogy a munkaerőpiacot rugalmassá alakítsa. Ezzel elérhető, hogy az anyák rész-munkaidőben, vagy pedig távmunkában dolgozzanak - erről Cséfalvay Zoltán a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára beszélt a konferencián. Ma azonban még az is gond, hogy ha két ember dolgozik 4-4 érában egy 8 érás helyén, akkor vállalnia kell a munkadónak a dupla adminisztrácié költségét. A munkaerő rugalmassági rangsorban Magyarország a 84. helyen áll, Dánia a 10., Ausztria az 50. a rangsorban - tette hozzá az államtitkár.

Az államtitkár kiemelte: mára megváltozott a fiatalok hozzáállása mind a munkához, mind a családhoz. Nem baj az – mondta –, ha egy édesanya évekig együtt van kisgyermekével, de tapasztalataink szerint a mostani fiatal generácié úgy gondolkodik, hogy a gyermekvállalás mellett dolgozni is szeretne.

Nem mondhatunk mást - folytatta Soltész Miklés -, mint azt, hogy a demográfiai és gazdasági csapdából valé kitörést a család és a munkahely összeegyeztetése jelenti.

A politikus megjegyezte: nem véletlen, hogy EU-elnökségünk alatt kiemelt téma a családok helyzete, hiszen az egész kontinensen égető a probléma. Hozzátette: ezen törekvését Magyarországnak nagyon sok vezető Európai politikus megköszönte.

Kialakíthaté olyan politika, mely feloldja a gyermekvállalás és a munkavállalás között meglévő ellentmondást - mutatott rá a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára, hozzáfűzve: az államnak e kérdéskörben az a feladata, hogy megteremtse a megfelelő keretfeltételeket.

Forrás: Kormány

vissza