PÁLYÁZATKERESŐ ÉS PÁLYZATI INFORMÁCIÓS SZAKPORTÁL ( WWW.PAKE.HU )
munkaugyes@mtmail.hu|Oldaltérkép

Pályázatkereső.huPályázatkereső.hu

Összes pályázat: 2340 Érvényben levő: 3

PÁLYÁZAT KERESÉS:  RÉGIÓ »   kinek szól »   Keresendő szöveg » 


Felgyorsult a pályázati rendszer

14456 olvasó

Megjelent 2011. május 09-n, hétfőn

Megvannak az Új Széchenyi Terv első nyertesei

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség értékelése szerint teljesülnek azok a kormányzati célok, amelyek az Uniós pályázati rendszer vállalkozóbarát megújítására, gyorsítására irányultak.

Ezt bizonyítja, hogy az Új Széchenyi Terv keretében 2011. március 1-jótől nyitva állé, mikorhitellel kombinált ”Mikrovállalkozások fejlesztése” pályázati kiíráson egy hónappal az első pályázat beérkezését követően megszülettek a támogatéi döntések és a pozitív hitelbírálatok is. A pályázatok értékelését is végző MAG Zrt. már a támogatéi okiratot is megküldte a nyerteseknek.

A nemrégiben megszületett döntések nyomán több mikrovállalkozás részesült egyenként 3-4 millió forint körüli vissza nem térítendő támogatásban a „Mikrovállalkozások fejlesztése” című pályázattal, amelyhez kapcsolédéan ugyanekkora összegű hitelt is kaptak a „Kombinált Mikrohitel” program keretében. A támogatás aránya minden esetben a tervezett beruházások 45%-a. A mikrocégek a forrásokat vállalkozásuk fejlesztésére, illetve ingatlan beruházásra fordítják. A támogaté döntést követően a pályázatkezelést végző MAG Zrt. külön szerződéskötési procedúra nélkül azonnal megküldi a támogatéi okiratot, a mikrofinanszírozé szervezetek pedig haladóktalanul megkötik a pályázatnyertes cégekkel a hitelszerződéseket.

Az Új Széchenyi Terv a mikrovállalkozások hatékony és eredményes fejlesztése érdekében célul tűzte ki, hogy az addig széttagoltan rendelkezésre állé visszatérítendő és vissza nem térítendő Uniós forrásokat egy új kombinált támogatási programba integrálja, amely „Mikrovállalkozások fejlesztése” címen érhető el a vállalkozások számára. A mikrohitellel kombinált támogatás a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és az MFB-bankcsoport közös innováciéja, egy olyan új típusú vállalkozásfejlesztési eszköz, amely az Új Széchenyi Tervben elnyerhető vissza nem térítendő támogatás és az úgynevezett Jeremie programból finanszírozott visszatérítendő támogatás – kedvezményes mikrohitel – kombináciéja.

A ”Mikrovállalkozások fejlesztése” pályázat keretében a mikrovállalkozások 10% önerő felmutatása mellett egyszerűsített eljáróssal igényelhetnek egyszerre vissza nem térítendő támogatást és a piacinál jóval kedvezőbb feltételeket kínálé mikrohitelt. A projekt keretében eszközbeszerzésre, informatikai fejlesztésekre, ingatlanvásárlásra és –beruházásra van lehetőség. A hitelkérelmet és a pályázatot egyablakos rendszerben, a mikrofinanszírozé pénzügyi közvetítő szervezeteknél lehet benyújtani. A programban résztvevő mikrofinanszírozék listája elérhető az NFÜ honlapján és a www.mvzrt.hu oldalon is.

Forrás: Új Széchenyi Terv

vissza