PÁLYÁZATKERESŐ ÉS PÁLYZATI INFORMÁCIÓS SZAKPORTÁL ( WWW.PAKE.HU )
munkaugyes@mtmail.hu|Oldaltérkép

Pályázatkereső.huPályázatkereső.hu

Összes pályázat: 2340 Érvényben levő: 5

PÁLYÁZAT KERESÉS:  RÉGIÓ »   kinek szól »   Keresendő szöveg » 


Csak öten pályáztak a munkahelyteremtõ támogatásra

5766 olvasó

Megjelent 2005. október 18-n, kedden

Közel 150 millió forint nem talált gazdára a munkaügyi tárca most elbírált munkahelyteremtõ pályázatán - írja a Világgazdaság.

A minisztérium a magas hozzáadott értékũ tevékenységet végző cégeket kívánta támogatni egy kiírással, ám mindössze öt vállalat igényelt forrást. Közülük három nyert, méghozzá összesen 50 milliót.

A beruházási projekthez legfeljebb 30 milliót kérhetett egy cég, ezt az összeget a Satyam Magyarország kapta meg egyedül, cserébe 26 új munkatárs felvételére vállalt kötelezettséget.

A kétszázmilliós keretöszszegből több mint 14 millió forintot nyert a National Instruments Hungary Software és Hardware Gyárté Kft., itt tizenketten kezdhetik meg novembertől a munkét. A szaktárca elvárása ugyanis az volt a pályázékkal szemben, hogy az új posztokat november elsejótől töltsék fel a cégek.

A Stafform Személyzeti Tanácsadó és Gazdasági Szolgáltaté Kft. öt munkatárs felvételére vállalt garanciát, így közel 6 millió forintos támogatást ítólt meg számukra a tárca. Takács Aniké, a cég irodavezetője lapunknak elmondta, az új munkatársakat - akik főleg HR-asszisztensi munkakört töltenek majd be - már kiválasztották a posztokra.

A minisztérium egyébként most első alkalommal jelentetett meg olyan munkahelyteremtő pályázatot, amely a diplomások alkalmazásához nyújt előnyös megkülönböztetést, ám néhány vállalkozás szerint a feltételeket túl szigorúra szabták.
Forrás:Figyelő.net

vissza