PÁLYÁZATKERESŐ ÉS PÁLYZATI INFORMÁCIÓS SZAKPORTÁL ( WWW.PAKE.HU )
munkaugyes@mtmail.hu|Oldaltérkép

Pályázatkereső.huPályázatkereső.hu

Összes pályázat: 2340 Érvényben levő: 5

PÁLYÁZAT KERESÉS:  RÉGIÓ »   kinek szól »   Keresendő szöveg » 


Új pályázati kiírás a kkv-k összefogására

5118 olvasó

Megjelent 2005. július 04-n, hétfőn

Együttmũködõ vállalkozások közös célú beruházásaik, fejlesztéseik támogatására az idén 5,846 milliárd forint támogatást nyerhetnek.

gazdasági versenyképesség operatív program keretében június 30-ától indult pályázat (gvop-2005-2.3.2), célja a kis- és középvállalkozások (kkv) közötti összefogásban rejlő előnyök kihasználása érdekében olyan, területileg koncentrált vagy ágazatilag, szakmailag szerveződött vállalati együttmũködések (például franchise, kisvállalkozói, beszerzési társaságok) fejlesztésének elősegítése, amelyek meghatározott termékek előállítási (szolgáltatások nyújtása), beszerzési, értékesítési feltételeit kívánják kedvezőbbé tenni.

Az elnyerhető vissza nem térítendő támogatás a projekt elszámolhaté összes költségének legfeljebb 50 százaléka lehet, de maximuma a hálézati tagok számának függvénye. Három–öt tag esetén hálézatonként 40 millió forint, ezen belül az ingatlanépítés, -bővítés, -fejlesztés költségeire nyújtott támogatás nem haladhatja meg azonban sem a 25 millió forintot, sem az említett költségek 50 százalékét. Hat vagy annál több hálézati tag esetén hálézatonként a támogatási maximum 60 millió forint, de ezen belül az ingatlanépítés, -bővítés, -fejlesztés költségeire 35 millió forint, illetve 50 százalék lehet. A támogatásból legfeljebb ötmillió forint igényelhető az együttmũködő vállalkozások (projektcég) közös arculatának (logé, marketing) kidolgozására, megjelenítésére, illetve ugyanennyi az informatikai fejlesztésre. Feltétel, hogy a pályázénak legalább a projekt elszámolhaté összköltségének 25 százalékét kitevő igazolt saját forrása legyen.

A támogatásra magyarországi székhelyũ, a devizajogszabályok alapján belföldinek minősülő gazdasági társaságok (közkereseti, betéti társaság, korlátolt felelősségũ társaság, részvénytársaság, közös vállalat), szövetkezetek, egyéni vállalkozók mint hálézati tagok és az általuk létrehozott hálézat vagy ezek által alapított projektcég pályázhat. A hálézati tagoknak, illetve a projektcégnek és alapítéinak is meg kell felelnie a kis- és középvállalkozásokra vonatkozó kritériumoknak.

Elszámolhaté a mũszaki gépek, berendezések beszerzése; a termeléshez, kereskedelemhez, szolgáltatáshoz kapcsolédé ingatlan építése, bővítése, fejlesztése; gyártási licenc, know-how vásárlása; közös arculat (logé, marketing) kidolgozása és megjelenítése; valamint informatikai fejlesztés. Támogatás csak új telephely létesítéséhez vagy meglévő telephely bővítéséhez kapcsolédé tárgyi eszköz beszerzéséhez, immateriális javak vásárlásához vagy a termékben, a szolgáltatásban, vagy a termelési, szolgáltatási folyamatban alapvető változást hozé tevékenység megkezdéséhez (ésszerũsítés, diverzifikálás vagy korszerũsítés útján) nyújthaté. Szinten tartó beruházés azonban nem finanszírozhaté.

A pályázatokat szeptember 30-ig folyamatosan lehet benyújtani. A projektadatlap és a pályázati útmutató a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium honlapjáról (www.gkm.hu) letölthető. A pályázatokkal kapcsolatban felvilágosítés a 06-40-200-617 kék számon kérhető. A gvop-ról általános tájókoztatást az EU Pályázati Informáciés Központ (06-40-2004-94) ad.

A nyertesek támogatást igényelhetnek, és prioritást élveznek a „vállalkozói készségek és munkavállalók alkalmazkodéképességének fejlesztését célzé képzések támogatása” (hefop-2005-3.4.1.) keretében. Továbbá a „mikrovállalkozások együttmũködésének és versenyképességének javítása képzéssel” konstrukciéban (hefop-2005-3.4.2.) is jogosultak pályázatot beadni, amennyiben az ott meghatározott feltételeknek megfelelnek. A pályázatot az Európai Szociális Alap (ESZA) Nemzeti Programirányíté Iroda Társadalmi Szolgáltaté Kht.-hoz kell benyújtani.

A pályázati dokumentácié letölthető honlapunkról.

vissza