PÁLYÁZATKERESŐ ÉS PÁLYZATI INFORMÁCIÓS SZAKPORTÁL ( WWW.PAKE.HU )
munkaugyes@mtmail.hu|Oldaltérkép

Pályázatkereső.huPályázatkereső.hu

Összes pályázat: 2340 Érvényben levő: 5

PÁLYÁZAT KERESÉS:  RÉGIÓ »   kinek szól »   Keresendő szöveg » 


A munkahelyteremtõ pályázat nyertesei

5413 olvasó

Megjelent 2005. június 23-n, csütörtökön

Idén 68 sikeres pályázó 1,5 milliárd forint elnyerésével 1704 új munkahely kialakításához kap vissza nem térítendõ támogatást.

A munkaügyi tárca az előző évekhez hasonléan az idén is meghirdette a munkahelyteremtő beruházások támogatását segítő központi programot. Kiemelt figyelmet fordított a hátrányos helyzetũ térségekben a vállalkozások által megvalésítandé beruházások támogatására, minél több új munkahely kialakítására.

A pályázaton, a benyújtás időpontjában még el nem kezdett beruházásokkal, Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehettek részt. A vissza nem térítendő támogatás keretében - meghatározott normatívák alapján - az építési jellegũ, valamint új gépek, berendezések, technolégiák beszerzése során felmerült költségek számolhaték el.

A 2005. március 2-án meghirdetett pályázatra a megyei/fővárosi munkaügyi központok az április 29-ig tartó beadási határidőig összesen 225 pályázatot fogadtak be, összesen több mint 3,3 milliárd forint támogatási igénnyel.

A 166 formailag megfelelő pályázat támogatására összesen 1,5 milliárd forint áll rendelkezésre, amely Európai Uniós támogatást nem tartalmaz. Ebből a keretösszegből 68 pályázé részesült támogatásban. A nyertes vállalkozások 1704 új munkahely kialakításához, és ezeken a munkahelyeken 1044 munkanélküli (61,2 %) tartós időtartamú foglalkoztatásához nyertek el vissza nem térítendő támogatást.

Nyertesek listája

vissza