PÁLYÁZATKERESŐ ÉS PÁLYZATI INFORMÁCIÓS SZAKPORTÁL ( WWW.PAKE.HU )
munkaugyes@mtmail.hu|Oldaltérkép

Pályázatkereső.huPályázatkereső.hu

Összes pályázat: 2340 Érvényben levő: 5

PÁLYÁZAT KERESÉS:  RÉGIÓ »   kinek szól »   Keresendő szöveg » 


Több nõ kerülhet a munkaerõpiacra

4994 olvasó

Megjelent 2005. június 14-n, kedden

Jó hír egyrészt a munkaerõ-piacra visszatérni, másrészt a vállalkozni kívánó vagy már vállalkozó nõk számára, hogy megjelent a humánerõforrás-fejlesztés operatív program (hefop) 1.3.1-05/1-es hivatkozású számú pályázati felhívása.

Ez olyan projekteket támogat, amelyek keretében a nők munkaerő-piaci, vállalkozói szükségleteihez igazodva szerveznek képzéseket és támogaté szolgáltatásokat. A kiírás céljainak elérésére 1,426 milliárd forint áll rendelkezésre.

A program keretében két komponensre lehet pályázni:

1. A nők foglalkoztathatóságának javítása és munkába helyezése, amely fejlesztést, képzést, foglalkoztatási szolgáltatásokat, munkavállalóként vagy vállalkozóként munkaerő-piaci elhelyezést jelent. Itt a célcsoportot a munka nélküli, inaktív vagy elbocsátás által fenyegetett nők alkotják, de különös figyelemre számíthatnak azok is, akik gyermekgondozást vagy hozzátartozé otthoni ápolását követően kívánnak visszatérni a munkaerőpiacra, valamint a negyven év felettiek.

2. A női vállalkozások megerősítése személyes támogaté szolgáltatásokkal és kommunikáciés tevékenységek szervezésével, ez mũködő vagy indulé vállalkozásoknak biztosít személyre szabott szolgáltatásokat, és segíti a támogaté hálézatok kialakítását. Ennél a komponensnél a női vállalkozók – jogi személyiségũ gazdasági társaságok tulajdonosai, vezetői; jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok munkavégzésre kötelezett tagjai; egyéni vállalkozók; őstermelők; vállalkozás indítását előkészítők – alkotják a célcsoportot.

Mindkét komponensnél támogathaték a családi és munkahelyi kötelezettségek összehangolását segítő kiegészítő szolgáltatások.

Pályázati kiírás

vissza