PÁLYÁZATKERESŐ ÉS PÁLYZATI INFORMÁCIÓS SZAKPORTÁL ( WWW.PAKE.HU )
munkaugyes@mtmail.hu|Oldaltérkép

Pályázatkereső.huPályázatkereső.hu

Összes pályázat: 2340 Érvényben levő: 5

PÁLYÁZAT KERESÉS:  RÉGIÓ »   kinek szól »   Keresendő szöveg » 


Ismét lehet pályázni a Családbarát Munkahely címre

5988 olvasó

Megjelent 2005. június 13-n, hétfőn

A cégek, költségvetési és non-profit szervezetek július 30-ig pályázhatnak a Családbarát Munkahely 2005 címre a munkaügyi minisztériumnál. A pályázatokat július végéig lehet beküldeni, az eredményeket szeptemberben hirdetik ki.

A "Családbarát Munkahely 2005" díj elnyerése érdekében pályázatot adhatnak be kis-, közép- és nagyvállalatok, költségvetési és non-profit szervezetek, a kategériánkénti nyertesek jogosultak a "Családbarát Munkahely 2005" elnevezés és embléma használatára. A pályázatokat a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium honlapján olvashaté felhívás szerint július 30-ig lehet beküldeni, az eredményeket szeptemberben hirdetik ki.

Az elbírálás szempontjai

Az elbírálásnál többek között figyelembe veszik, hogy az adott munkahelyen a dolgozók választhatnak-e különféle munkaidő modellekből, így részmunkaidős alkalmazásból, a családi elfoglaltságokhoz igazodé munkaidő beosztásból. Rendelkezésre áll-e a képzés a munkavállalók alkalmazkodéképességének erősítéséhez? Segítik-e a GYES, GYED, GYET utáni munkavállalást? Szerepet vállal-e a munkahely a gyermekintézmények fenntartásában, korszerũsítésében? Milyen a munkavállalói juttatások szintje, a munkahelyi biztonság, a munkavállalói jogok érvényesülése?

A dolgozókat is motiválja a családbarát munkahely

A családi kötelezettségeket tiszteletben tartó, rendezett munkaügyi kapcsolatokkal bíré munkahely vonzé az alkalmazottak számára, és növeli a vállalat versenyképességét. Ahol a vállalati stratégia része a családi élet és a munkahelyi feladatok összeegyeztetése, ott nő a motivácié, a munkavégzés hatékonysága - áll a pályázati felhívásban.

Tavaly a kiírásra 59 pályázat érkezett. Első díjat nyert a kisvállalat kategériában a Polgár-Társak 2000 Kft. Törökszentmiklésról. A középvállalat kategériában a FerrInfo Rt. Dunaújvárosból. A nagyvállalat kategériában a Dunántúli Regionális Vízmũ Rt. Siéfokról. A költségvetési szervezet kategériában a Hajdú-Bihar megyei Közigazgatási Hivatal, Debrecenből.

vissza