PÁLYÁZATKERESŐ ÉS PÁLYZATI INFORMÁCIÓS SZAKPORTÁL ( WWW.PAKE.HU )
munkaugyes@mtmail.hu|Oldaltérkép

Pályázatkereső.huPályázatkereső.hu

Összes pályázat: 2340 Érvényben levő: 0

PÁLYÁZAT KERESÉS:  RÉGIÓ »   kinek szól »   Keresendő szöveg » 


pályázati hírek

 • 2008
  dec.
  08

  Segély helyett minimálbér

  Mintegy kétmilliárd forintból 1732 településén 9000-en végezhetnek közmunkát december és február között

  Mintegy kétmilliárd forintból 1732 településén 9000-en végezhetnek közmunkát december és február között. A rendszeres szociális segélyezetteknek csak néhány százaléka jut munkához.

  7971 olvasó

  tovább


  2008
  aug.
  29

  Szeptember közepétől mintegy 2500 munkanélküli dolgozhat

  A Dél-dunántúli és a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ a szakminisztériummal közös közmunkapályázat meghirdetését kezdeményezte.

  A Dél-dunántúli és a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ a szakminisztériummal közös közmunkapályázat meghirdetését kezdeményezte. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium, valamint a régiék egyesített forrásaiból összesen 840 millió forint támogatásra lehet pályázni. A felhívásokat csütörtökön hagyta jóvá Szűcs Erika miniszter – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a tárca sajtétitkársága.

  7701 olvasó

  tovább


  2008
  aug.
  09

  Felhívás

  Egy közös munka eredménye

  Tisztelt Partnereink!

  7335 olvasó

  tovább


  2008
  jún.
  27

  A pedagógusok nagyobb társadalmi megbecsüléséért

  A pedagógus hivatás presztízsének növeléséért

  A pedagégusok nagyobb társadalmi megbecsüléséért, a pedagégus hivatás presztízsének növeléséért - az Új Tudás Program részeként - megállapodást írt alá az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Pedagégusok Szakszervezete, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, valamint a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet. A legnagyobb magyar pedagégus szakszervezet, a Pedagégusok Szakszervezetének elnöke, Árok Antal elmondta, fontos és jelentős megállapodásnak tartja a nyilatkozatot, s teljes mértékben támogatja a benne foglaltakat. Az Új Tudás Program nagyban hozzájárul a színvonalas, minőségi oktatás megteremtéséhez.

  8993 olvasó

  tovább


  2008
  jún.
  03

  Csaknem 2300 új munkahely létesítését vállalták a sikeres pályázók

  2,426 milliárd forint összegű támogatási keret egészét jóváhagyták részükre - közölte a Szociális és Munkaügyi Minisztérium a honlapján

  Csaknem 2300 új munkahely létesítését vállalták a sikeres pályázék, az idei 2,426 milliárd forint összegű támogatási keret egészét jóváhagyták részükre - közölte a Szociális és Munkaügyi Minisztérium a honlapján.

  7720 olvasó

  tovább


  2008
  máj.
  29

  Széchenyi-kártya II.

  Bejelentették a 10 millió forint feletti hitelek számának növekedését célzó Széchenyi Kártya II. konstrukció bevezetését

  A pénzintézetek egyre inkább nyitnak a mikrovállalkozások felé és az állam is igyekszik segíteni a hitelfelvétel megkönnyítését. Többek között erről és a kis-és középvállalkozások gazdasági szerepéről szélt a Microhitel Symposium, ahol bejelentették a 10 millió forint feletti hitelek számának növekedését célzé Széchenyi Kártya II. konstrukcié bevezetését.

  11796 olvasó

  tovább


  2008
  febr.
  25

  Távmunkahelyek támogatása

  Az idén ismét támogatható a távmunkahelyekhez szükséges eszközök, programok beszerzése

  Az idén ismét támogathaté a távmunkahelyekhez szükséges eszközök, programok beszerzése, távmunkahelyenként legfeljebb 150 ezer forinttal, hasonléan egy korábbi távmunkapályázathoz. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapján közzétett pályázati kiírás szerint a nagyobb támogatási öszszeget – távmunkahelyenként legfeljebb 755 ezer forintot – a kereseti támogatásra és annak járulékaira lehet elnyerni, illetve 30 ezer forintot képzésre. A távmunkásonként 30 ezer forintos képzési támogatást november 30-ig kell felhasználni. A pályázatokat március 26-ig nyújthatják be a távmunkahelyet létesítők. A Munkaerő-piaci Alap 600 millió forintot ad a finanszírozáshoz.

  9487 olvasó

  tovább


  2008
  febr.
  17

  30 milliárd forintnyi támogatás vállalkozásoknak

  A Gazdasági Operatív Program legújabb 5 pályázata a kis- és középvállalkozások versenyképességének, és ezáltal piaci pozícióinak megerősítését szolgálja.

  A több, mint 30 milliárd forintnyi támogatás elsődleges célja, a kkv-k széles köre számára vonzévá és elérhetővé tegye a tudásintenzív, magasabb hozzáadott értékű tevékenységek végzését, növelve ezzel termelékenységüket és csökkentve a lemaradásukat a szerkezeti modernizáciéban és termelékenységben előrébb járó országok vállalataihoz képest. Ugyancsak kiemelt célja a most indulé pályázatoknak a területi felzárkéztatás elősegítése, vállalkozások közötti területi esélyegyenlőtlenség csökkentése. A többségében hátrányos és leghátrányosabb kistérségekben megvalésulé beruházások hozzájárulnak az adott kistérségek felzárkézásához, a foglalkoztatás növeléséhez.

  7782 olvasó

  tovább


  2008
  febr.
  17

  360.000.000.- Ft új munkahelyekre (MPA2)

  Új munkahelyek létrehozásának ösztönzése az olyan humántőke-igényes gazdasági ágazatokban

  A Szociális és Munkaügyi Minisztérium (a továbbiakban: minisztérium) pályázatot hirdetett, magas hozzáadott értékű tevékenységek munkahelyteremtő beruházásainak támogatására.

  7963 olvasó

  tovább


  2008
  febr.
  17

  260.000.000.- Ft új munkahelyekre (MPA1)

  Közzétették az új munkahelyek támogatására kiírt idei pályázat feltételeit

  Közzétették az új munkahelyek támogatására kiírt idei pályázat feltételeit, egy-egy munkahely létesítéséhez legfeljebb 1,5 millió forint nyerhető el, egy-egy pályázé 260 millió forinthoz juthat hozzá.

  8120 olvasó

  tovább


  2008
  febr.
  13

  Indulnak a pályázatok, már csak 2 nap

  Megkezdődik a pályázati szerzon, csaknem 28 milliárd forint az előirányzott keret

  Pénteken hirdetik meg az idei első gazdaságfejlesztési pályázatokat. Az Új Magyarország fejlesztési terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programja (GOP) és a Közép-Magyarország operatív program (KMOP) keretében megjelenő hét kiírás több esetben kedvezőbb feltételeket tartalmaz majd a tavalyi felhívásoknál.

  7931 olvasó

  tovább


  2008
  febr.
  12

  Vállalkozást támogatással, munkanélkülieknek

  A pályázók bevont személyenként 350 ezer forintot nyerhetnek el a kiírásban szereplő célok finanszírozására.

  Támogatást nyerhetnek el azok a cégek és nonprofit intézmények, amelyek a nagy munkanélküliségű területeken a hátrányos helyzetű munkanélkülieket vállalkozás indításában integrátorként segítik, ehhez 107,5 millió forintos keret áll rendelkezésre. Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány honlapján most közzétett pályázati kiírás szerint a pályázatokat március 20-ig lehet benyújtani.

  7820 olvasó

  tovább


  2008
  jan.
  11

  Pályázatkereső

  A Pályázatfigyelővel közösen ...

  Szakportálunkon a "pályázatfigyelő" által biztosított és működtetett rendszer segítségével kereshet az országos pályázati kiírások között. A Pályázatfigyelő közvetlenül a szerkesztőségi rendszerekből folyamatosan kapja az adatokat.

  7724 olvasó

  tovább


  2008
  jan.
  11

  Nem csökkent a bértámogatással elhelyezkedő álláskeresők létszáma

  A bértámogatás rendszere igazodott az uniós elvárásokhoz és egyszerűsödött

  Nem csökkent a bértámogatással elhelyezkedő álláskeresők létszáma tavaly az első háromnegyed évében, noha a támogatás, amely korábban elérhette akár a 100 százalékot is, az Európai Uniós elvárásokhoz igazodé, 2007. január 1-je éta hatályos szabályok szerint 50 százalékos volt csupán. A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal tájókoztatása szerin a múlt év első háromnegyed évében 19.294 álláskereső lépett be a bértámogatásos foglalkoztatásba, gyakorlatilag ugyanannyi, mint 2006-ban az első háromnegyed évben.

  A szinten maradás oka lehet az is, hogy bár a fizetendő bér és járulékainak csak 50 százaléka nyerhető el támogatásként, de a munkáltatónak nem kell vállalnia a támogatott időszakkal egyező támogatás nélküli továbbfoglalkoztatást. Foglalkoztatási kötelezettsége csak arra az egy évre szél, amelyre a támogatást is megkapja. Korábban egy évnél rövidebb, például fél évre szóló támogatást is el lehetett nyerni, de ezt követően további fél évig támogatás nélkül kellett foglalkoztatni a dolgozót.

  7530 olvasó

  tovább


archívum