PÁLYÁZATKERESŐ ÉS PÁLYZATI INFORMÁCIÓS SZAKPORTÁL ( WWW.PAKE.HU )
munkaugyes@mtmail.hu|Oldaltérkép

Pályázatkereső.huPályázatkereső.hu

Összes pályázat: 2340 Érvényben levő: 0

PÁLYÁZAT KERESÉS:  RÉGIÓ »   kinek szól »   Keresendő szöveg » 


Módszerek

6211 olvasó

Megjelent 2012. február 07-n, kedden

A megoldáshoz felhasznált módszerek

Amikor a szükségleteket, illetve a megoldandó problémákat feltüntettük, leírtuk az ezekkel kapcsolatos célokat, a következõ lépés azoknak a módszereknek a részletezése, amelyeket fel kívánunk használni a megoldás során. A "módszer" - résznek két alapkövetelménye van - érthetõség és igazolhatóság. Rövidebben: miért gondoljuk azt, hogy így mûködni fog a dolog?

Mire érdemes odafigyelni? A módszerek leírásának hosszúsága: a pályázatírók nem egyszer hosszasan részletezik a "forradalmi" megközelítéseket, miközben kimarad a megfelelõ probléma- és célleírás. Pedig ha ez megvan, a módszer-rész különösebb magyarázkodás nélkül lehet akár ilyen rövid is: 

Fontos, hogy semmiképp ne legyen egyik rész sem hosszabb, mint amit a pályázati kiírás megszab - és lehetõleg legyen apró, emészthetõ darabokra bontva. Egy-egy hosszabb részt mindenképp bontsunk fejezetekre, minél több gondolatjeles, felsorolásszerû mondatot használjunk.

A módszerek és a tevékenység lefolyásának ábrázolására gyakorta szoktak idõtáblázatot összeállítani a pályázatírók. Ez az idõtáblázat persze már a tervezési szakaszban is remekül használható - egy ilyen terv nélkül bizonyos lépések akár ki is maradhatnak, ezért mindenképp ajánlott a használata!

Ellenõrzõ lista 

Szervesen kapcsolódik a problémához és a csoport céljaihoz 

Világosan összefoglalja a tervezett tevékenységeket 

Leírja, hogy miért pont az adott módszert választotta a csoport 

Leírja a tevékenységek egymás utáni sorrendjét és kapcsolódását 

Leírja a megvalósítók szakmai feladatait 

Részletesen bemutatja a célok megvalósításához szükséges tevékenységek idõ, tér és befektetésbeli vonzatait

vissza