PÁLYÁZATKERESŐ ÉS PÁLYZATI INFORMÁCIÓS SZAKPORTÁL ( WWW.PAKE.HU )
munkaugyes@mtmail.hu|Oldaltérkép

Pályázatkereső.huPályázatkereső.hu

Összes pályázat: 2340 Érvényben levő: 0

PÁLYÁZAT KERESÉS:  RÉGIÓ »   kinek szól »   Keresendő szöveg » 


A sikeres pályázat tízparancsolata

6091 olvasó

Megjelent 2012. február 01-n, szerdán

Dan Swartz útmutatása alapján

1. Ragadd meg a figyelmet - és tartsd is meg! A támogató szervezetek gyakran százával kapnak pályázatokat, akár minden héten! Nekik emlékezniük kell rád!

2. Használd a támogató nyelvét! Biztosnak kell lenned abban, hogy az általad használt kifejezéseken és megfogalmazásokon más is ugyanazt érti, amit te.

3. Legyél magabiztos! Soha ne mondd, hogy „csinálnánk”, „szeretnénk”, „próbálkozunk”, „lehetne”! Ne értékeld túl magad, de mindig mondd, hogy "fogjuk", "tesszük", "megcsináljuk"! Ha te nem vagy biztos magadban és a tevékenységedben, õk sem lesznek azok.

4. Érthetõség. Pályázatod legyen oly módon elrendezve és megszerkesztve, hogy minden "simán folyjon" benne. Ellenõriztesd a helyesírást és a nyelvezetet, idegen nyelvû pályázat esetén anyanyelvû emberrel. Ne bízz csak a számítógép helyesírás ellenõrzõ programjában!

5. Kezelhetõ méret/reális program. Aki sokat markol, keveset fog! Ne próbálj túl sokat kérni vagy tenni! A legjobb munka kicsi, rövidtávú, mérhetõ eredményt hoz és sikere nyilvánvaló. Kérj meg másokat a "realitásvizsgálat" elvégzésére.

6. Falatka-teória. Mindent vágj falatnyi darabokra - olyanokra, amelyek egy darabban "lenyelhetõk" és nem kell az olvasónak rágódnia rajtuk. Különösen fontos ez a stratégia és a várt eredmények leírásánál.

7. Használd a támogató kiírását. A támogató okkal adott kiírást - szorosan kövesd hát azt. Ha a kiírás szerint csak természetvédelmi pályázatok támogathatók, ne is próbálkozz energiahatékonysági ügyekkel. A pályázatodat úgy szerkeszd meg, ahogy õk kérik.

8. Lényegre, lényegre, lényegre! Ha napenergiáról szól a pályázatod, ne kezdj el a bálnákról írni! És ne feledd a kezelhetõ méretet!

9. Hitelesség. Hangsúlyozhatod a háttéranyagokban (pl. a szervezeted leírásánál, a tervezett leírásánál, a tervezett tevékenység értékelésénél, vagy a más intézményektõl kapott támogató levelekben), de látsszon a pályázat egészén is!

10. Teljesség. Ha három másolatot kérnek, mellékelj három másolatot, stb.

(Dan Swartz)

vissza