PÁLYÁZATKERESŐ ÉS PÁLYZATI INFORMÁCIÓS SZAKPORTÁL ( WWW.PAKE.HU )
munkaugyes@mtmail.hu|Oldaltérkép

Pályázatkereső.huPályázatkereső.hu

Összes pályázat: 2340 Érvényben levő: 1

PÁLYÁZAT KERESÉS:  RÉGIÓ »   kinek szól »   Keresendő szöveg » 


MAHOP - MAGYAR HALGAZDÁLKODÁSI OPERATÍV PROGRAM

5574 olvasó

Megjelent 2014. október 01-n, szerdán

2014-2020 pályázati időszak - Operatív Programok - Széchenyi 2020

A 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó, európai uniós társfinanszírozású Vidékfejlesztési Program és Magyar Halgazdálkodási Operatív Program programalkotási folyamatának irányítási rendjét a vidékfejlesztési miniszter 11/B/2012. (V. 2.) számú utasítása alapján rendelte el. Mindezek értelmében a Projekt végrehajtásának és irányításának legfőbb döntéshozó szerve a Projekt Irányító Bizottság (PIB), amelynek elnöke a vidékfejlesztési miniszter, tagjai pedig a Miniszteri Értekezlet állandó résztvevői.

A Projekt ügyviteli és szakmai döntéshozó szerve az Operatív Irányító Bizottság (OIB), melynek elnöke a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára, V. Németh Zsolt. Tagjai a VM tervezésbe bevont államtitkárságok kijelölt képviselői, valamint a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) főigazgatói tisztségét betöltő projektvezető, továbbá az Agrárgazdasági Kutató Intézet főigazgatója, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, továbbá a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnökei, illetve olyan kijelölt szakértők, akiket az elnök kér fel, így a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének delegáltja. A Programok teljes körű szakmai felügyeletéért, a programalkotás horizontális irányításáért, valamint a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP), Környezeti és Energetikai Hatékonysági Operatív Program (KEHOP) és a Vidékfejlesztési Program (VP) fejlesztési területeinek összehangolásáért az Operatív Programok Koordinációs Csoport (OPKCS) felel. A működéshez szükséges feltételek felmérése és a felmerülő igények OIB részére történő továbbítása, valamint az OIB, az OPKCS, a Koordinációs Csoport, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) Tanácsadó Testület és a munkacsoportok feladataihoz kapcsolódó teljes körű adminisztratív és szervezési teendők ellátása a Projektiroda (a NAKVI Vidékfejlesztési Igazgatóság Monitoring és Tervezési Osztálya) feladata. A programalkotás folyamata során felmerülő szakértőket igénylő részfeladatok elvégzéséért az EMVA Tanácsadó Testület felel.

A programalkotási folyamathoz szükséges szakmai hátteret meghatározott témákban létrehozott munkacsoportok biztosítják, melyek vezetőit az érintett Államtitkárságok jelölik ki. Az EMVA Tanácsadó Testület analóg feladatait a MAHOP-pal kapcsolatosan a Halgazdálkodási Munkacsoport látja el.

Forrás: Széchenyi 2020

Kapcsolódó dokumentum:

Magyar Halgazdálkodási Operatív Program

Kapcsolódó hírek:

vissza