PÁLYÁZATKERESŐ ÉS PÁLYZATI INFORMÁCIÓS SZAKPORTÁL ( WWW.PAKE.HU )
munkaugyes@mtmail.hu|Oldaltérkép

Pályázatkereső.huPályázatkereső.hu

Összes pályázat: 2340 Érvényben levő: 1

PÁLYÁZAT KERESÉS:  RÉGIÓ »   kinek szól »   Keresendő szöveg » 


Szennyvízelvezetés és -tisztítás megvalósítás (KEOP-1.2.0/09-11 kódszámú) konstrukció

7552 olvasó

Megjelent 2014. április 08-n, kedden

A Vhr. 2013. december 3-tól hatályos módosítása a szolgáltatási pont változtatás részletszabályaival került kiegészítésre

Tájékoztatás a szennyvízelvezetés és tisztítás megvalósítását támogató konstrukciók kedvezményezettjei részére az 58/2013. (II. 27.) Korm. rendelettel összefüggő műszaki tartalom változásokról Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent „Szennyvízelvezetés és -tisztítás megvalósítása” című (KEOP-1.2.0/09-11 kódszámú) konstrukciók kedvezményezettjei részére az alábbi tájékoztatást nyújtjuk.
A víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 58/2013. (II. 27.) Korm. rendelet (a továbbiakban Vhr.) 1.§ 37. b) bb) pontja értelmében a kényszeráramoltatású bekötések esetében a szolgáltatási pont a beemelő szivattyú nyomó oldali csonkjáról a szívó oldali csonkra változott. Ezzel a beemelő szivattyú kiépítése, üzemeltetése, cseréje az ellátásért felelős, illetve a szolgáltató feladatává vált. 
A Vhr. 2013. december 3-tól hatályos módosítása a szolgáltatási pont változtatás részletszabályaival került kiegészítésre (85/A. § és 99/A. §). A hatályos szabályozás érelmében jogerős és hatályos elvi vízjogi engedéllyel vagy jogerős és hatályos vízjogi létesítési engedéllyel rendelkező, folyamatban lévő szennyvízberuházás esetén a beruházó átmeneti mentességet kap a megváltozott szolgáltatási pont miatti többletfeladatok teljesítése alól (szennyvíz-beemelő és áramellátás kiépítése). A Vhr. értelmében a hatályba lépése előtti szabályozás szerinti szolgáltatási pontig történő kiépítés esetében is szabályos, azonban a projektek fenntartási időszakában (a Vhr. szerint legkésőbb 2018. december 31-ig) szükség lehet a megépült közmű részbeni átépítésére.
Ezúton értesítjük a kedvezményezetteket, hogy a szolgáltatási pont megváltozásából adódó többletfeladatok elvégzése a projektekben keletkező maradvány terhére elszámolható, azonban a már megítélt támogatáson felül többlettámogatásra nincs lehetőség.

Forrás: EU2020

Kapcsolódó dokumentum:

KEOP-1.2.0/09-11 - Szennyvízelvezetés és -tisztítás megvalósítása (FELFÜGGESZTVE!)

vissza